8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejčastější chyby, jakých se dopouštíme při zařizování ložnice

15. 12. 2021 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Nejčastější chyby, jakých se dopouštíme při zařizování ložnice














Ložnice by měla být oázou klidu, do které se budete s radostí vracet. Abyste takový dojem vybudovali, dejte si záležet především na jejím zařizování. Špatně zvolená postel, kterou navíc nevhodně umístíte může stát za nekvalitním spánkem i za nepříjemným pocitem, jež bude z ložnice sálat. Takže jakých chyb se vyvarovat?


Postel je alfou omegou celé ložnice


Při pohledu na ložnici, co je její dominantou? Ano, je to postel. A právě na postel klaďte největší důraz. Pokud se budete řídit starým čínským učením feng-šuej, kupte si takovou, která bude mít čelo přitisknuté ke zdi. Tím získáte podvědomý pocit bezpečí a spánek bude daleko kvalitnější a lepší.

Obecně platí, že k posteli musíte mít přístup z obou stran (to platí zejména v případě, že nespíte sami). Neumísťujte postel přímo naproti oknu nebo pod okno, abyste eliminovali scénář, ve kterém vás sluneční paprsky probouzí místo budíku. A v ideálním případě si pořiďte loži, která bude mít pod sebou otevřený prostor. Matrace díky tomu bude dýchat.

Jestliže jste zastánci feng-šuej, myslete na jednu věc, a sice že pod postelí by nemělo být nic, co tam nepatří. Úložný prostor si hledejte zkrátka někde jinde, abyste nenarušili kolování energie místností.
Nejčastější chyby, jakých se dopouštíme při zařizování ložnice


Jsou doplňky a doplňky


Mezi nejčastější chyby při zařizování ložnice patří také to, že volíme nevhodné doplňky. Jsou zkrátka doplňky a doplňky, jak by řekli mnozí bytoví architekti. Zatímco obrazy na zeď umístěte nad čelo postele (a obecně s nimi v ložnici nemusíte šetřit, pokud jsou tlumených tónů a nevýrazných motivů), pozor si dejte s množstvím dekoračních polštářů, které mají jenom dekorativní funkci, nejsou praktickým a funkčním prvkem ložnice.

Na to ostatně myslete ve chvíli, kdy jdete spát. Dekorační polštáře nepoužívejte na spaní, nejsou kvalitní oporou hlavy. Raději volte kvalitnější anatomické, případně paměťové alternativy, jež se přizpůsobují tělu a poskytují mu tak potřebnou oporu během dlouhé noci.

Kvalitní matrace a povlečení jako základ kvalitního spánku


I když má ložnice vypadat velice hezky na pohled, musí být také praktická a funkční. Právě sem chodíte vždy, když vás přepadá únava, abyste se vyspali takzvaně do růžova. Aby vaše noc nebyla spíše probděná, než plná snů, doporučujeme investovat do kvalitní matrace a kvalitního povlečení, což je záruka stejně kvalitního spánku.

Co se týče matrace, tento prvek s vámi bohužel nebude do konce života. Její životnost je omezená a rovná se pouze několika letům. Vždycky by měla být vyšší a v porovnání s vaší výškou i delší.
Rozhodně se na ní nekrčte.

A jak je tomu s povlečením? Kvalitní povlečení je takové, které je nejen příjemné na dotek a působivé na první pohled, ale především které je vyrobené z přírodních materiálů. Právě příroda totiž poskytuje takové látky, jež mají vlastnosti jako dobrá prodyšnost, dlouhá životnost a další.
Nejčastější chyby, jakých se dopouštíme při zařizování ložnice


Barvy hrají v ložnici prim


Co může pokazit celkový dojem z interiéru? Například barvy, které vás nenechají v noci spát. Svou pozornost zaměřte na tóny, které jsou tlumenější, nikoliv příliš výrazné. Vstup mají povoleny odstíny jako šedá, modrá nebo béžová, ovšem na červené zůstávají stát tóny jako žlutá, výrazně oranžová nebo agresivně červená.

Samozřejmě platí, že pokud se vám podaří interiér celkově sladit, máte vyhráno. I když praktická stránka ložnice převyšuje, místnost se vám musí líbit na první pohled. Právě její vzhled určuje, zdali uvnitř putuje příjemná či nepříjemná atmosféra.

Další chyby, kterých se při zařizování ložnice dopouštíme

  • V ložnici skladujeme příliš mnoho věcí.
  • Okna nemáme dostatečně zastíněná.
  • V ložnici putuje nekvalitní vzduch kvůli absence čističky nebo nulovému větrání.

Foto: Dovido.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !