Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nová show PRVNÍ VEČEŘE – rozhovor s režisérem Jiřím Mádle

31. 08. 2021 | Televizní tipy
Televize Prima připravila pro podzimní vysílání zbrusu novou seznamovací show s názvem První večeře. V ní se nezadaní lidé naslepo seznámí u první večeře, na jejímž konci se rozhodnou, jestli se chtějí setkat ještě jednou. To vše za přítomnosti kamer. A protože láska prochází žaludkem, pořadem provede populární kuchař Zdeněk Pohlreich, který bude první setkání hostit ve své pražské restauraci Divinis a romantická setkání okoření svým typickým humorem.

„Mou úlohou je, aby se lidé v naší restauraci cítili dobře a atmosféra u stolu byla co nejuvolněnější. Za běžného provozu vidíme setkávání lidí nad dobrým jídlem dnes a denně. Restaurace je místo, kde se seznamují, rozcházejí, dostávají výpovědi. My se o ně musíme vždy perfektně postarat a být naprosto profesionální,“ říká Zdeněk Pohlreich, který byl při natáčení překvapený obsahem rozhovorů některých párů. „Uvidíte velmi zajímavé věci. Myslím, že produkce pořadu vybrala neskutečně pestrou směsici lidí.

Nová show PRVNÍ VEČEŘE – rozhovor s režisérem Jiřím MádleS otevřenou pusou jsem koukal, když se u stolu začaly probírat sexuální zážitky nebo preference. Za mých mladých let se tyto řeči nevedly,“ směje se šéfkuchař. „Já sám bych odvahu na rande naslepo neměl, proto všechny, kteří do toho jdou, obdivuju. A přeju jim, aby ten neznámý protějšek byl pro ně co nejpřijatelnější a aby si vzniklé sympatie odnesli s sebou.“

Televize Prima natáčí seznamovací reality show podle úspěšného televizního formátu First Dates, který vznikl ve Velké Británii a který postupně adaptovaly země po celém světě. České premiéry se diváci dočkají na konci srpna na Primě.

PRVNÍ VEČEŘE – rozhovor s režisérem Jiřím Mádle


Kolik se do pořadu přihlásilo zájemců a podle jakého klíče jste je vybírali?

Přihlásilo se přes pět set zájemců o seznámení. Hlavním kritériem byla pravděpodobnost, že se uchazeči potkají na další „večeři“. To znamená, že mezi hlavní kritéria patřily vzdálenost, zájmy, fyziognomie atd.

Jakým způsobem a podle čeho jste dávali páry dohromady?

Neměli jsme žádný tým psychologů, žádné genetické testy, žádné odborné metody. Nechali jsme volnost lidským osudům a základním parametrům lidských příběhů. Naším cílem nebylo garantovat, že po prvním seznámení dojde ke vztahům na celý život. Naším cílem bylo vytvořit podmínky pro seznámení a dát možnost lidem se společnými zájmy, zkušenostmi, zážitky, hodnotami a pohledy na svět se najít, mít možnost se znovu potkat a svůj vztah prohloubit. To, jestli to tak dopadne, nebo ne, bylo a je na účastnících samotných.

V čem bylo oproti jiným pořadům natáčení První večeře specifické?

Každý lidský příběh je specifický. V tom je krása a přitažlivost reality show. Třicet dva párů, šedesát čtyři lidských osudů a osobních zkušeností se vztahy. Každý z příběhů je zajímavý svou originalitou, pravdivostí a reálnou skutečností. Každý divák si v našich příbězích najde ten svůj. Identifikuje se. V tom je tento pořad specifický. Nejde o hru, exhibici, ale o realitu. O otevřenost lidí, které každý den potkáváme v metru, tramvaji, autobusu, obchodě, na zastávce. O odvahu otevřít se a svěřit se s tím nejpalčivějším tématem – nechci být sám… Každý člověk někoho potřebuje. A je jedno, kolik mu je let, jaké má vzdělání nebo potřeby. Každý člověk si prožil první lásku, kdy měl představu o svém partnerovi a věřil, že je to na celý život. Stejně tak jsou na tom lidé, kteří na svou první lásku teprve čekají. První večeře dává šanci všem.

Překvapilo vás něco v průběhu natáčení? Ať už mile, nebo třeba i ve zlém?

Mile mě překvapila odhodlanost, otevřenost a důvěra v televizní seznamku v porovnáním s možností seznámení se třeba anonymně na internetu. Mile mě také překvapilo, že to hlavní, co naši účastníci hledají, není flirt, ale opravdový vztah a skutečná láska.

Jak se vám spolupracovalo se Zdeňkem Pohlreichem a personálem restaurace Divinis?

Dá se shrnout jedním slovem – profesionalita. Se Zdeňkem se známe už z projektu Superšéf: 24 hodin do pekla a zpět, kde ale byl sám za sebe. Tento projekt dokazuje, že Zdeněk nekáže vodu, a pije víno, ale že stejně jako je tvrdý vůči cizím, umí být tvrdý i vůči vlastnímu personálu. Dokáže být lidský i přísný, padni, komu padni. A také potvrzuje, že host a empatie k němu jsou na prvním místě, a pak je teprve vše ostatní.

Proč myslíte, že se bude divákům První večeře líbit?

Protože nikdo nechce být sám, protože každý se chce i zasmát, dojmout se, soucítit s druhým. V tomto pořadu bude mít každý divák možnost najít v příbězích našich účastníků kus sebe sama. Prožívat utrpení, křivdu, náklonnost, legraci, porozumění, pochopení, důvěru i lásku. Každý z diváků si najde to, co mu chybí i co ho láká, nebo se prostě jen pobaví.

Seznamovací show První večeře startovala na Primě
v pondělí 30. 8. 2021 ve 21.35!


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles