Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Oblečte se na ples dle společenských pravidel, a přesto stylově a moderně

21. 01. 2022 | Pro ženy
-Komerční sdělení-

Po Vánocích tradičně nastává období plesů, bálů a podobných zábav, které zpestřují dlouhou a tmavou zimu. Těžko říct, zda nám tento rok umožní se takových událostí vzhledem k probíhající pandemii zúčastnit, ale pokud přeci jen, je dobré být připraveni a vědět, co si obléct.

Jak na to? Především se řiďte tím, co je napsané v pozvánce. Podle ní poznáte, zda budou stačit malé černé, nebo je nutné sehnat velkou róbu.

Na klasický ples nejsou dlouhé šaty nutné


Běžné plesy obvykle nemají příliš přísný dresscode. Budou vám stačit moderní dámské šaty, ideálně třeba pouzdrové bez rukávů, které sahají těsně pod kolena. K nim si můžete obléct kratší sáčko nebo kabátek. Samozřejmostí by měly být také punčochy a lodičky na úzkém podpatku s uzavřenou špičkou. K takovým šatům se hodí jen malá a nenápadná kabelka, tzv. psaníčko.

Velká večerní toaleta


Některé významné příležitosti si skutečně žádají velkou róbu, která má přesná pravidla a neznalý člověk snadno udělá velké faux-pas. Obvykle je vhodné zvolit šaty až na zem, byť v poslední době se pravidla uvolňují a je možné zvolit i kratší variantu, pokud v ostatních ohledech budou šaty vyhovovat vysokým standardům. Nenosí se žádné dlouhé rukávy, ale spíše elegantní rukavičky v barvě šatů. K šatům náleží lodičky na vysokém podpatku a psaníčko. Třešničkou na dortu mohou být úžasné zlaté šperky nebo jiné podobně luxusní ozdoby.

Co když je zima?


Na ples se zásadně necháme odvézt vozem, není tedy třeba se nijak zvlášť oblékat do zimy. Přesto se na cestu hodí mít oblíbené dámské kabáty, pelerínu nebo i kožešinový kabát. Příjemně vás po cestě zahřejí a vy nepřijedete na ples už prochladnutá. Je také možné vzít si kozačky a až na plese se přezout do společenské obuvi – zejména pak tehdy, když je venku mokro, nasněženo nebo blátivo. Přijít se špinavými podrážkami na ples by bylo skutečně faux-pas.


Zdroj obrázku:
Milka_Z / Shutterstock.com




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !