Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odborník radí: Jak připravit ložnici na léto?

2. 06. 2021 | Moderní bydlení
Ze stejných důvodů, z jakých s příchodem jara obměňujeme šatník, měníme také lůžkoviny. Od přikrývky a povlečení na jaro/léto jednoduše požadujeme jiné funkce a vlastnosti než od těch zimních. Poradíme vám s výběrem přikrývky i povlečení, ve kterých se vám bude příjemně snít během teplých nocí.

Aby se nám příjemně spalo během teplejší poloviny roku, potřebujeme, aby lůžkoviny plnily následující funkce: lehkost, prodyšnost a odvod tělesné vlhkosti. Tomu je potřeba přizpůsobit výběr přikrývky a povlečení, zejména jejich gramáž a materiál.

Odborník radí: Jak připravit ložnici na léto?Výběr přikrývky


Nejoblíbenějším materiálem současnosti je termicky pojené duté vlákno pro své výborné termoregulační vlastnosti i dlouhou výdrž. To platí jak pro zimní, tak i letní přikrývky. Rozdíl u sezónních přikrývek spočívá v plošné hmotnosti neboli gramáži. Na léto doporučujeme vybírat 150 g/m2. Pro pohodlný spánek je důležité také prošití přikrývek, ideálně kombinace podélného a příčného prošití, díky kterému se rouno uvnitř tkaniny nepohybuje. Nejvíce rozšířeným povrchovým materiálem používaným pro výrobu přikrývek je tkanina z polyesterového mikrovlákna. Ideální volbou je tedy termicky pojené duté vlákno uvnitř a polyesterové mikrovlákno zvenku.


Povlečení


Univerzální rada zní: lůžkoviny, které přijdou do přímého kontaktu s pokožkou, by měly být převážně z přírodních materiálů.
100% bavlna dobře saje a je prodyšná, dnešní bavlněné materiály se navíc vyrábějí z jemnějších přízí a jsou tak velmi příjemné na omak. I bavlna má různé úpravy, v zimě je příjemný flanel, na léto zase můžeme doporučit ložní povlečení z bavlněného saténu. Jeho omak se přibližuje až k hedvábnému díky použití velmi jemných přízí a to až o polovinu oproti standardním bavlněným přízím. Nesmíme zapomenout ani na prostěradla, pro horké letní noci jsou nejvhodnější ta z jersey pleteniny nebo opět z bavlněného saténu.

Tip: Pocitově dokáže ochladit i barva. V letním období vsaďte na mentolovou, tyrkysovou nebo šedou.


Zdroj, foto: KVALITEX



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles