Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ohlídejte si dům, chalupu i zahradu na dálku

22. 09. 2021 | Technika
-Komerční sdělení-

Podle statistik Policie České republiky došlo od začátku letošního roku do konce května celkem k 1 964 vloupáním do bytů, rodinných domů a víkendových chat. Průměrná škoda nahlášená majiteli policii přesahuje 54 000 korun a odhalit pachatele se podaří jen asi u každého šestého vloupání. Určitě tedy stojí za zvážení, co můžete sami udělat pro zabezpečení vaší nemovitosti.

Ochrana bytu či domu před nezvanými návštěvníky samozřejmě začíná u bezpečnostních dveří s kvalitními zámky. Ostatně, právě dveřmi se zloději do vykrádaných objektů dostávají nejčastěji. Okna na chalupě je vhodné zajistit okenicemi a uklidit a zamknout se vyplatí i zahradní techniku, nářadí či nábytek. Vedle odolných zámků, jako nezbytného mechanického zabezpečení, je stále dostupnější a jednodušší také možnost nasazení elektronických bezpečnostních zařízení – alarmů a bezpečnostních kamer. Právě kamery se dnes stávají samozřejmou součástí chytré domácnosti, když pomáhají nejen s odhalením vetřelců, ale třeba i s ohlídáním dětí a domácích mazlíčků.

Ohlídejte si dům, chalupu i zahradu na dálkuChytré kamery pro dům i zahradu


Nabídka bezpečnostních kamer je opravdu bohatá a zahrnuje jak méně nápadné modely, vhodné k umístění do interiéru, jako je třeba Tesla Smart Camera Mini, tak i odolné typy kamer, například Tesla Smart Camera Outdoor, určené pro venkovní instalace. Venkovní kamery ohlídají nejen okolí domu, ale třeba vám také umožní zkontrolovat, jestli vám bouřka neponičila zahradu. Obraz z vnitřních i venkovních kamer je přenášen prostřednictvím domácí Wi-Fi sítě, takže je nutné vyřešit pouze jejich napájení elektřinou.

A jaké jsou vlastně ty „chytré“ funkce chytrých kamer?
Tzv. chytré kamery nejen že nevyžadují náročnou instalaci, ale také se velmi snadno ovládají – samozřejmě prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu. Chytré kamery přenášejí obraz (a často i zvuk) prostřednictvím internetu, takže můžete váš byt nebo dům snadno zkontrolovat skutečně odkudkoli. Navíc jsou vybaveny detekcí pohybu a zvuku, aby vás ihned upozornily, že se doma něco děje. A když zrovna nemůžete záběr z kamer zkontrolovat osobně, můžete si kdykoli později projít záznam, uložený na paměťové kartě vložené v kameře, nebo automaticky nahrávaný do cloudového úložiště. Propojení kamer s dalšími zařízeními chytré domácnosti umožňuje také podpora asistenčních systému Amazon Alexa, Google Assistant nebo Apple Siri.

„Pořízení vlastního kamerového systému na kontrolu bytu nebo třeba chalupy není ani nákladné, ani složité. S instalací pomůže přehledná mobilní aplikace – stejná, ve které je pak možné na dálku sledovat záběry z kamer. Běžně dostupné jsou kamery s Full HD rozlišením pro ostrý a detailní obraz a infračervenými diodami pro pořizování záznamu i v naprosté tmě,“
říká Project Manager Matěj Nimmerrichter za značku Tesla.

Ohlídejte si dům, chalupu i zahradu na dálku

Speciální kamery pro každou příležitost


Základní modely kamer pro použití v interiéru a exteriéru doplňují kamery se speciálními vlastnostmi, které umožňují vzdálený dohled skutečně na jakékoli místo. Například širokoúhlý objektiv kamery Tesla Smart Camera 360 není pevně zaměřen na jedno místo, ale může se horizontálně i vertikálně otáčet. Vhodně umístěná kamera díky tomu poskytne přehled o jakémkoli místě v domě.

speciální kamera TESLAA co když chceme mít dohled nad zahradou, nebo třeba na chalupě, kde není zavedena elektřina? Pak existují kamery jako Tesla Smart Camera PIR Battery, které jsou napájeny z baterií. Nabíjecí baterie zajistí této kameře dostatek energie až na 90 dní, samozřejmě při zachování všech důležitých funkcí, jako jsou detekce pohybu, vzdálený dohled prostřednictvím mobilní aplikace i ukládání záznamu na paměťovou kartu a do cloudu. Bateriové kamery poskytují naprostou volnost v možnosti jejich umístění.

Speciální kamery, jako je Tesla Smart Camera 360 Baby, slouží jako moderní náhrada dětských chůviček. Kamera nejen že umožní na dálku dohlížet na spící dítě, ale také kontroluje teplotu a vlhkost v místnosti. Obousměrná komunikace přes mikrofon a reproduktor umožní rodičům utišit plačící miminko a když ani tak nemůže dítě usnout, zahraje mu kamera ukolébavku.

„Speciální modely kamer umožňují dohlížet i na místa, kde by jinak byla instalace kamerového systému velmi nákladná a technicky náročná. Například kamery s otočným objektivem byly ještě nedávno výsadou profesionálních řešení, ale dnes může mít rozhled po celé místnosti kdokoli,“ dodává Tesla Project Manager Matěj Nimmerrichter.  



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Snad ještě jednou Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
První Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Už jsem tadySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Termín: 10,00-10,40 hodin - Stříbrňáky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles