Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Papírové tapety jsou zpět

5. 06. 2013 | Moderní bydlení
Tapetovali jste někdy, nebo se na tuto činnost právě chystáte a nevíte, kolik toho koupit? Nahlédněte do dnešního článku, ve kterém uvádíme pár užitečných rad, které byste měli při vybírání tapet na paměti.

Tapety jsou zpět

Doby největší slávy tapet jsou už dávno pryč, ale tento prvek se plíživě do interiérů vrací zpátky. Je to i z toho důvodu, že technologie prodělala vývoj – dnešní tapety mají lepší povrchovou úpravu a dají se na stěnu lépe nalepit. Také je k dispozici daleko větší výběr vzorů, které mohou výborně korespondovat s vybavením a celkovým vzezřením moderního bytu.

Druhy tapet

Papírové jsou klasika, ale dnes se stále více do popředí dostávají alternativní varianty – textilní tapety, tapety vliesové nebo vinylové. Dokonce existují také skleněné tapety. Pro zjednodušení se ale v tomto a navazujícím článku budeme bavit o stále nejprodávanějších papírových verzích tohoto typu dekorace.

tapety jsou zpět

Co mít na paměti při koupi

Nevybírejte jenom očima. Nenechte se mýlit, tapety nejsou jen cáry papíru, i ony se mezi sebou v určitých vlastnostech liší. Každá role je opatřena tabulkou informací o výrobku, z níž vyčtete, kde a jak můžete s tapetou pracovat. Asi nejdůležitějším ukazatelem je voděodolnost – tapety, které touto vlastností nedisponují, nebudeme kupovat pro dekoraci stěn koupelny nebo kuchyně. 

Kolik toho koupit?

Výpočet plochy, již je třeba vytapetovat, známe z jednoduchých slovních úloh, jichž jsme se něco napočítali na prvním stupni základní školy. Doporučujeme ale koupit alespoň o 25% materiálu více, ať máme rezervu pro opravy. K opravám se zcela jistě budete muset během práce uchýlit.

Zvláště, kupujete-li tapety s velkými vzory, je nutné nakupovat s rezervou z následujícího důvodu. Pokud na sebe mají různorodé tapetové vzory navazovat, je nezbytné počítat s větším množství zbytků.

Dávejte si pozor, aby jednotlivé role, které v obchodu berete, měly vždy stejné výrobní číslo. Pokud až doma zjistíte, že mezi zdánlivě stejnými rolemi jsou některé s trochu odlišným vzorkem a máte rozmíchané lepidlo na stěnu, první komplikace je na světě.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem mela za totality vytapetovanej celej bytSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Za totality jsem taky měla vytapetovaný byt.
Ložnici jsem vytapetovala bledě modrou puntíkovanou tapetou,dokonce jsem vytapetovala stejnou tapetou i skříně.
Lepidlo na tapety jsem nekupovala ,ale tapety jsem lepila obyčejným modrým bramborovým škrobem,který jsem uvařila dost hustý.Tapety na zdích i na nábytku pořádně držely.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles