Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pár nápadů, které (nejen) tatínkům usnadní péči o miminko

21. 06. 2019 | Vývoj
-Komerční sdělení-

Tak náročný úkol, jako je péče o děťátko, by se měl vždy dělit mezi dva lidi. Maminku a tatínka. Co když se ale tatínek zdráhá o děťátko pečovat? Má strach, že by mu mohl ublížit nebo mu celý ten proces přijde příliš složitý. A navíc se miminko stejně většinou více upíná na matku, že? Nemějte strach, ještě není vše ztraceno. Připravili jsme pro vás tipy, které vám péči usnadní a zahrnout do péče i tatínky.
 

Zajistěte, aby dítě mělo

s tatínkem vřelý vztah


Spojení mezi matkou a dítětem, tak jak to příroda zařídila, poskytuje snad to nejsilnější pouto, které existuje. Devět měsíců v maminčině bříšku a emocemi nabitý porod jsou velmi intimní momenty, při kterých dochází mezi matkou a dítětem až k mystickému spojení. A o to všechno jsou tatínci v přírodě ochuzeni.

PamparsVyužijte proto každou příležitost proto, aby děťátko prožívalo významné momenty i se svým otcem. Kojení je zejména o uspokojení té nejzákladnější potřeby – nasytit se, ale současně i o očním kontaktu, který dodává pocit bezpečí a lásky. Zkuste takový podobný situaci vytvořit i s tatínkem. Může například dítě zvedat nad hlavu, smát se, a přitom navázat delší oční kontakt.

Další chvíle, díky které se u děťátka může prohloubit vztah k otci, je noční vstávání k plačícímu miminku. Je samozřejmě praktické, když vstává žena, protože většinou dítě rovnou nakojí. Pokud však v noci přijde tatínek, může si ho děťátko lépe spojit s pocitem bezpečí a záchranou, stejně jako maminku. Zapojovat tatínky do těchto aktivit výrazně zlepší vztah a péče tak půjde mnohem přirozeněji.

Jak na sladké sny


Skvělým tipem, jak co nejvíce usnadnit uspávaní, je tzv. „bílý šum“. Jedná se monotónní zvuk v pozadí, který přehluší hluky z okolí. Lidský mozek reaguje na monotónnost velmi pozitivně a v závislosti na tom je schopný navodit pocit klidu, blaženosti, a poté i únavy. Na trhu existují různé podoby hraček pro miminka, nejčastěji zvířátek, které tyto zvuky vydávají.

Pár nápadů, které (nejen) tatínkům usnadní péči o miminko„Nevynechejte i mnohokrát omílanou uklidňovací klasiku – klokánkování. Stačí usadit tatínka do křesla a děťátko mu položit na hrudník. Používat můžete také nosítka a šátky, kde miminko cítí tělesné teplo rodiče, které si spojuje s pocitem bezpečí a pohodlí,“
radí neonatoložka Soňa Šuláková.

Pro navození té správné spací atmosféry můžete využít večerní koupel a dopřát miminku voňavou lázeň doprovázenou vašimi tlumenými hlasy. U těchto rituálů by rozhodně otec neměl chybět, protože i tady opět prohloubíte příjemné pocity spojené s usínáním. Tím si miminko lépe zvykne na to, že do říše snů ho doprovázejí dva různé hlasy. Maminky i tatínka.

A tím nejobávanějším se stává…


Přebalování. Někteří muži tvrdí, že je to pro ně velmi nepříjemné a složité, proto jsou rádi, když se tomuto procesu mohou vyhnout. Je třeba jim ukázat, že se o náročný proces vůbec nejedná. Skvělým pomocníkem vám budou zejména praktické plenkové kalhotky, například Pampers Premium Care Pants, které zaručují až 12 hodin sucha, ale zároveň jsou z hebkých a měkkých materiálů.

„Ty jsou pro všechny tatínky ideální volbou. Nasazují se stejně snadno jako kalhotky, a ještě snadněji se pak svlékají. Pampers Pants se totiž dají jednoduše roztrhnout na bocích, což zvládnete, i když je dítě stále v pohybu. Navíc díky tomu, že perfektně sedí, spolehlivě chrání i před protečením,“ doplňuje lékařka.

Každé miminko má své individuální potřeby a platí na něj samozřejmě jiné věci, takže neváhejte předat tatínkovi i pár svých tipů, které zaručeně zaberou. Věřte, že pokud mu ukážete, že mu v péči plně důvěřujete, povzbudíte ho, péči o miminko hravě zvládne. Pocit, že jako matka také můžete vypnout, se vám bude zdát velmi osvěžující. Kouzelné období mateřství mohou totiž prožívat oba rodiče naplno a s klidem v duši.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezký clanek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles