Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pavel Jevula - kolekce 35 MM

24. 06. 2010 | Trendy

Autor kolekce Pavel Jevula se nechal volně inspirovat filmem Květ pouště / Desert flower, zahajovacím snímkem letošního Febiofestu. Při tvorbě pracoval s 35mm filmovým pásem, do oděvní formy jej bylo převedeno celkem 950 metrů.


Vznikly tak "filmové modely", které byly premiérově uvedeny na slavnostní Opening party Febiofestu 2010 v pražském Rudolfinu. Jevula často pracuje s neobvyklými materiály, které využívá v souvislosti se zaměřením daného tématu. Již dříve například vytvořil byrokratické šaty z kancelářských sponek, šaty z plastu či papírové róby ve stylu haute couture.


satyPro květnovou výstavu ve Studiu LR je kolekce doplněna o snímky fotografa KIVY. Multimediální koncept prolínání oděvu a filmových scén podtrhuje a rozvíjí prostorovou stránku kolekce. Pomocí projektoru je obraz promítán skrze filmový pás na modelech. Na fotografiích vzniká dvojí prolnutí obrazů, umocněné barevností promítaných filmů.


K přípravě expozice Pavel Jevula uvedl: "Pracovat s netradičními materiály je velmi přínosné i pro mou oděvní tvorbu. Navíc je kolekce na výstavě ve Studiu LR obohacena o fotografie, na kterých KIVA umocňuje dojem prolínání obrazu skrze filmový pás, ze kterého jsou modely vytvořeny. Fotky tak, za pomoci využití nových technologií, posouvají originální oděv k ještě modernějšímu pojetí."


O Pavlu Jevulovi


Pavel Jevula je držitelem ocenění Top Styl Designer. Své autorské kolekce již vystavoval např. v pražské galerii Studio LR, v galerii Mánes na Prague fashion weeku, v umělecko-průmyslovém muzeu v Brně či na ambasádě ve Vídni. V autorských kolekcích se zabývá sociálními tématy: AnDěl (pomoc bližnímu), ESC (byrokracie), Paměť 05 (holokaust), TJ Orel (sport x business).


V současné době navrhuje sezonní kolekce dámské módy pro značku Rialto. Tyto modely shlédli návštěvníci na mezinárodních veletrzích: CPD Düsseldorf, MMC Leipzig, Styl a Kabo Brno, Móda Praha a na přehlídce pořádané organizací Wirtschaftskammer ve Vídni. Spolupracoval také s komerčními značkami: Blažek Praha, Jablonex Group, Dominique mode. Jako módní poradce se podílel na pořadech České Televize MEM, Zkus mít vkus a Fashion station na Z1.


Foto: ZEFYR.BIZ

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !