Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Po dvouleté pauze opět proběhne setkání dětí ze zkumavky

9. 09. 2022 | Těhotenství
-Komerční sdělení-

Celostátní setkání dětí, které se narodily za pomoci lékařů z Centra reprodukční medicíny ISCARE, proběhne 11. září v zábavním parku Krtkův svět v Praze. Akce po dvouleté pauze znovu připomíná, že každé desáté české dítě se narodí díky asistované reprodukci a upozorňuje na dlouhodobě nepříznivý trend stoupající neplodnosti českých párů.

Tým Centra reprodukční medicíny ISCARE pomohl od svého vzniku v roce 1995 na svět více než 12 000 dětem, pro které se vžil lidový výraz „děti ze zkumavky“. Celostátní setkání rodičů a dětí s lékaři a sestřičkami proběhne po dvouleté pauze 11. září od 9:00 v zábavním parku Krtkův svět v Horních Měcholupech.

Děti s rodiči se mohou těšit na řadu aktivit – po celém areálu budou probíhat různorodé soutěže či oblíbené malování na obličej. Dopoledne proběhne také hudební vystoupení Bobíka, děti dále zabaví Myš a Maš. V plánu je také hromadné focení. „Posledního setkání se zúčastnilo asi 400 dětí a věříme, že i letos se účast bude počítat ve stovkách navzdory tomu, že jsme se v minulých dvou letech kvůli pandemii nepotkali,“ těší se generální ředitel pražské kliniky ISCARE Ing. Tomáš Juříček.

Roste neplodnost i úspěšnost IVF


Akce upozorňuje na stále častější problémy se založením rodiny, kterým v současné době čelí asi každý pátý pár. Díky asistované reprodukci u nás na svět přichází každé desáté dítě. „Zároveň nám ale setkání s těmito potomky, z nichž někteří už mají sami vlastní děti, připomíná, jak vysoká je úspěšnost IVF zákroků, především díky zdokonalujícím se laboratorním technikám a mnohaletým zkušenostem našich lékařů,“ říká MUDr. Jan Lacheta, primář IVF oddělení klinického centra ISCARE. To vzniklo jedno z prvních zařízení reprodukční medicíny u nás.

ISCAREJako neplodný je pár definovaný po roce neúspěšných pokusů o početí dítěte. Za neplodnost podle lékařů může nejčastěji trend odkládání rodičovství na pozdější dobu, dlouhodobé užívání hormonální antikoncepce, ale i snižující se kvalita spermií u mužů v důsledku životního stylu. „Rizikovými faktory jsou v tomto ohledu stres, kouření, konzumace alkoholu či nedostatek pohybu,“ vysvětluje MUDr. Jan Lacheta.
ISCARE


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !