8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Porod - neporod

29. 03. 2014 | Porod
Ahojky, ráda bych se s Vámi podělila o něčem, čím jsem si prošla před téměř 11 měsíci. Před rokem, touto dobou, jsem byla v 7. měsíci těhotenství, moc jsem se na miminko těšila, vše probíhalo v pořádku. O to víc jsem za to byla ráda při mé nemoci, již 7 let žiji s roztroušenou sklerózou. A co se vlastně stalo?

Do porodu mi zbývalo 5 týdnů, když se mě chytil úporný kašel a rýma, nic nepomáhalo, navštívila jsem obvodní lékařku, den poté pohotovost, každý mi dal nějaké léky, které jsem v těhotenství mohla, ale kašel a rýma stále nechtěly odejít.
Na Velikonoční pondělí jsem se téměř nevyspala, hrozně mě rozbolela záda. Nejdřív jsem si myslela, že je to od kašle. Ale bolest sílila, odpoledne jsem už bolestí brečela. Nakonec mě táta s partnerem odvezli na pohotovost, kde mi řekli, že si mě nechají v nemocnici (to jsem s kašlem bojovala už dva týdny).

porod - neporodPo přijetí na gynekologii (které trvalo asi 3 hodiny) na lůžko, jsem měla horečku, vysoký krevní tlak a unavená jsem byla jak nikdy. Hned večer mi udělali krevní testy, druhý den další odběry, sbírání moči, dávali mi injekce na bolest a léky na snížení teploty a tlaku. Lékařky stále omílaly, že to vypadá nejspíš na jednu z těhotenských komplikací.

O den později mi řekli, že do porodu už z nemocnice domů nepůjdu. Odpoledne se u mě stavil můj gynekolog, který měl zrovna operační den. Řekl mi, že se v mém případě jedná o HELLP syndrom - těhotenská komplikace, méně častá než preeklampsie a že malý musí ven, jinak to špatně dopadne. O tři hodiny později jsem už ležela na operačním sále s epidurálem. Vyvolat porod nešlo, byla jsem moc zavřená.

Ze všeho jsem byla vystrašená, moc jsem se bála o život mého broučka, vše bylo moc rychlé. O pár minut později jsem uslyšela mého broučka, začaly mi téct slzy štěstí, že je v pořádku. Najednou jsem byla mámou, bez porodních bolestí a bez nějaké dlouhé přípravy. Toníček se narodil přesně tři týdny před termínem. Měl 2,5 kg a 44 cm, dva dny si pobyl v inkubátoru, nosili mi jej jen na krmení. Ale ty bolesti po císaři byly hrozné, několik dní jsem byla na dalších injekcích proti bolesti. Po 6 dnech od porodu jsme šli domů, Toníček byl v pořádku a mně už se krev i tlak dal do pořádku.

Když se mě někdo zeptá, jak pozná, že začíná porod  apod., nevím nic, ačkoli dítě mám. Svůj porod beru jako porod - neporod.

KarinTh - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
operoval pan primář, tak jizva ani moc neboĺela, nehnisala, ale za to teď ještě po 11 letech při změně počasí cítím bolest v jizvě. Ale císař jsem měla zadarmo, vědělo se, že když byl plánovaný císař, tak si pan primář účtoval řádově několik tisíc. Od svého gynekologa jsem pak celé druhé těhotenství poslouchala, že se mi nechtělo rodit, když jsem měla císaře a tak jsem se po druhém porodu přeregistrovala jinam.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem jela s první dcerou do porodnice, začaly bolesti a začala jsem trošku špinit. Neviděla jsem, co je a není dobře, tak jsme jeli. V porodnici mi asistentka řekla, že to nic není a manžela poslala domů, že rodit se ještě nebude. Po asi dvou hodinách bolesti houstly (musím říct, že u ubou dcer jsem si "užila" křížové bolesti), zakalila se mi odtékající plodová voda do hněda a doktoři si do mě chodili sahat jak na běžícím pásu. I já obyčejný člověk jsem slyšela na monitoru, jakoby dítě špatně dýchalo. Paní, co ležela na pokoji se mnou, tak letěla pro sestřičku a já si musela rychle přejít na operační stůl. Ńeplánovaně, po snídani a bez jakéhokoliv vyšetření jsem měla za sebou císař. Když jsem se ptala, co se vlastně stalo, tak mi nikdo neodpověděl. Když jsem čekala druhou dceru a chodila do stejné nemocnice na ozvy, tak se mě doktor ptal, proč byl císař a já řekla, že nevím. Tak hned sháněli kartu v archivu a zjistili, že měla omotaný pupečník kolem hlavy. Vzhledem k tomu, že mě
Obrázek uživatelky
profil
Já mám obě děti císařem, ale co jsou porodní bolesti vím moc dobře, poprvé jsem měla bolesti asi 6 hodin, ale protože mě zlobily ledviny, tak když to nešlo normálně, tak nechtěli riskovat a šla jsem na operaci a podruhé jsem si to užila, měla jsem bolesti asi 20 hodin a takové, že jsem ztrácela vědomí, při prvním porodu mi obrácenou dělohu přišili tak, jak má být, ale vrátila se na stejné místo, tomu se divili a ještě měla dcera 3x omotanou šňůru kolem krčku. Užila jsem si a každému, kdo mi řekne - ty se máš, obě děti císařem, bych nejraději vlepila facku. Normální porod bolí, ale brzy se to všechno srovná a mně jizva hnisala a lezly vnitřní stehy ještě za půl roku.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem taky po císaři a moje 80-ti letá babička to nemohla pochopit. Pořád se ptala : A co bolesti, stahy, ty jsi vůbec nerodila??? Oni ti to miminko vyřízli? A pořád dokola Smajlík No jo, jiná doba...
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý článek, ještě jsem to neslyšela.Je důležité, že jste oba vpořádku.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles