Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pošta pro tebe 1.5. 2022

1. 05. 2022 | Televizní tipy
Dušan, Ivana a Lukáš se ocitli v nové životní situaci. Plánují, jak dál a přemýšlí, co mělo a má v jejich životě opravdovou cenu. Uvádí E. Janečková. Režie M. Dvořáček
(Premiéra)

Dušan se obrátil na Poštu se zajímavým příběhem a zvláštním přáním – chtěl by se setkat s jistou paní Stáňou, které jako malé dívence, před více než čtyřiceti lety pomohl zachránit život. Na sklonku jara roku 1978 Dušan sloužil na vojně v Praze.

Pošta pro tebe 1.5. 2022Jednoho dne navštívili jeho rotu lékaři – hledali dobrovolníky, dárce kožní tkáně pro osmiletou těžce popálenou holčičku Stáňu. Dušan to tehdy bral jako zajímavé dobrodružství, dlouho nepřemýšlel a k dobrovolnému dárcovství se přihlásil.

Absolvoval zákrok, zdaleka ne tak jednoduchý, jak původně předpokládal. Lékařům se tehdy naštěstí podařilo Stáňu zachránit. Dušan malou pacientku nikdy neviděl.

Dnes, jako čerstvý důchodce a v nové osobní situaci, vzpomíná, hodnotí a přemýšlí, co mělo v jeho životě opravdovou cenu. Probírá se starými fotografiemi a na dávné dobrodružství s úsměvem vzpomíná. Kde je malé Stáně konec? Jak se má? Jak žije?

Paní Ivana je několikanásobnou babičkou. Kdysi dostala dárkem zápisník „Babičko, povídej o sobě“ s výzvou, aby do něj napsala vše o svých předcích. Ivana si ale uvědomila, že o části své rodiny vůbec nic neví.

Nezná příbuzné z tatínkovy strany, sourozence svého dědečka, ani jejich potomky. Chtěla by pokračovat ve šlépějích své maminky, která jí často o svých předcích vyprávěla, a Ivana příběhy ráda poslouchala. 

Pošta pro tebe 1.5. 2022
Přála by si, aby její děti znaly rodinnou historii. Dala se tedy do pátrání, podařilo se jí vystopovat vnuka jedné pratety, ale tam veškeré stopy skončily.

Lukáš má zajímavé, adrenalinové povolání – pracuje jako kaskadér. Původně se ale vyučil kuchařem a kdysi v tomto oboru také pracoval. Bavilo ho to, také kvůli dobré partě a milé kamarádce a kolegyni Petře.

Seznámili se na jednom horském hotelu, kde Lukáš nastoupil jako kuchařský praktikant. Petra, tehdy už zavedená servírka, si ho vzala „pod svá křídla“ a moc mu pomohla.

Asi po roce Lukáš v hotelu skončil, a když se tam po nějaké době vrátil jako host, Petru tam už nenašel. Jen slyšel, že se odstěhovala a snad založila rodinu.
Doba strávená v horském hotelu byla pro něj významným životním intervalem a na milou, věčně rozesmátou kamarádku nezapomněl. Rád by věděl, jestli si i ona na něj občas vzpomene.


Pořad Pošta pro tebe můžete sledovat 1.5. 2022 od 17:25 na ČT1!!

A opakování 5.5.!



Zdroj, foto: Česká Televize


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !