Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 15.06. 2024
Dnes má svátek Vít
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Předvánoční úklid levou zadní

9. 12. 2014 | Domácnost
Čistě vydrbaná koupelna, lesknoucí se okna a vycíděná kuchyň. Každá žena by chtěla mít před Vánoci domácnost jako ze škatulky. Jenže ruku na srdce, nejste Arabela, která má na pomoc kouzelný prsten. Údržba reprezentativní domácnosti je pěkná dřina. Přesto nezoufejte, našli jsme pro vás pár vychytávek za zrychlení a zefektivnění předvánočního úklidu.
 

Na okna bez šmouh

Pokud se budete řídit radami našich babiček, tak do vody přilejete dvě deci octa a budete leštit okenní tabuli novinami. Okna sice budou bez poskvrny, ale pěkně se u toho nadřete. Někdo v 5 litrech vody zase rozpouští pudink, který nějakým fíglem okna opravdu vyleští. Pokud se ale chcete pracnému leštění vyhnout úplně, můžete zkusit bateriové stěrky. Ty kvalitní nedělají šmouhy a zbytkovou špinavou vodu rovnou odsají, takže nebudete mít na podlaze nakapáno.

Předvánoční úklid levou zadníJak na koupelnu?

Trápí-li vás zašedlé spáry mezi dlaždičkami, zkuste parní čištění. Obyčejnou párou se zbavíte vodního kamene. Parní čistič se důkladně dostane i mezi dlaždičky a vyčistí všechny spáry, či vydrhne vanu. Navíc je známo, že teploty nad 80°C zahubí všechny bakterie, které v domácnosti můžete najít. Dezinfekce stostupňovou párou je dokonce i rychlá. Pára je připravena za pár minut od zapnutí parního čističe.

Záchod jako ze škatulky

Čištění záchodové mísy je jednou z nejméně příjemných činností. Hrubému čištění se v tomto případě zřejmě nevyhnete. Nicméně bakterií se můžete opět zbavit parním čištěním. Díky moderním technologiím pak pravidelnou údržbu lze provádět bezkontaktně.

Napečené zbytky v troubě

Zaschlé zbytky na nádobí jsou nemilé, ale zapečené jídlo na stěnách trouby spolu s mastnotou, to je opravdová hrůza. Třeba na mikrovlnku nemůžete vzít drátěnku a drhnout. Celou troubu byste si poškrábala. Zkuste proto ve vodě rozpustit prací prášek a omýt stěny Předvánoční úklid levou zadnítrouby tímto roztokem. Dejte si ale pozor, aby byl prášek úplně rozpuštěný. Zrnka by vám mohla stěny poškodit. Pokud do trouby nechcete používat prací prášek, vypomoci vám může i stará dobrá směs sody a octa. Dalším alternativním pomocníkem může být kuchyňská sůl, kterou necháte žárem zhnědnout. Zahřátá sůl na sebe mastnotu naváže. Pak jen stačí sůl vysát nebo vymést a vlhkým hadrem troubu vytřít.

Aby vše mělo své místo

Ještě před velkým vánočním pečením je třeba pořádně probrat suroviny. Dejte si na tom záležet. Když budete mít všechno předem připravené, budete překvapená, kolik času vám to při pečení ušetří. Ideálním pomocníkem v kuchyni můžou být dózy. Vyrábí se v různých barvách a designech, ale nejpřehlednější jsou stejně ty průhledné. Na první pohled vám totiž prozradí, co se v nich ukrývá. Úklid spíže může také odhalit přítomnost nezvaných hostů – molů. Odpudit je můžete vyvěšením levandulových pytlíčků po celé spíži. Nejen, že vás levandule zbaví molů, také vám celou spíž mile provoní. Konečně tam snad neucítíte jen brambory.

Zdroj, foto: KARCHER


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Předvánoční úklid levou zadní:

Předvánoční úklid levou zadní
Předvánoční úklid levou zadní
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Není pravda, že noviny černí, je to to nejlepší, co může být
Obrázek uživatelky
profil
Ja som nedávno dostala e-mailom tip na umývanie okien, ale keďže prišiel tesne po tom, ako som umyla okná, tak som to neskúšala.
Možno to stojí za pokus:

"Ahojte dievčatá chcela by som pridať jeden nápad ako umyť okná za pár minút možno to už poznáte, ale pre tie ktoré ešte nie ....., do teplej vody dáme šampón na vlasy je jedno akú značku, spravíme si penu namočíme novú utierku z mikrovlákna ,vyžmýkame a umyjeme okno....nie je potrebné žiadne leštenie keď uschnú budú ako nové .....prišla mi ich pozrieť aj svokra a povedala že vyzerajú ako by ani sklá nemali......vyskúšajte .."

Ak to niektorá skúsite, dajte vedieť, či to naozaj funguje tak perfektne.


Obrázek uživatelky
profil
Ty noviny nejsou nejlepší nápad - tikařská čerň je nekvalitní a spíš umaže. Moc se mi "líbí" i stěrky, budí ve mně dojem, že se z okem myjí jenom skla a rámy mohou klidně zůstat špinavé Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
já jo tak taky dělám,jenom místo novin používám papírové utěrky
Obrázek uživatelky
profil
Myju okna smesi voda+saponat+ocet a lestim novinami. Asi staromodni,ale velmi ucinne.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles