Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přišel čas na krmení divé zvěře

23. 01. 2013 | Vývoj
Šest pohodových měsíců, kdy mláděti stačily služby mléčného baru Mamka, uplynuly. Mladý tvor již vykazuje známky pokročilého stupně vývoje: kutálí se po posteli, vřeští v několika tóninách a je schopno ulovit a nepustit vše nehybné jakožto i rodiče, kteří se nemohou nabažit bláznivého smíchu své ratolesti. Je čas začít s příkrmy.

Starostlivá matka se již nějakou dobu psychicky připravovala na onen hrůzně děsivý okamžik, kdy bude muset nic netušícímu dítěti nabídnout první příkrm. Studovala návody, studovala doporučení, meditovala, pokoušela se o proniknutí do černé magie, prosila o pomoc všechny svaté. Stanovila si den D. Hodina H, doba oběda, se nebezpečně přiblížila, roztřesená rodička se pustila do práce a zanedlouho již v misce čekala rozmačkaná uvařená pečlivě vybraná brambora. Matka popadla hlady kvílící mládě, vložila ho do autosedačky, vyzbrojila jej ochranným oděvem, zhluboka se nadechla, s potravou v rukách poklekla k zemi a započala tropit šaškárny, které měly navodit uvolněnější atmosféru. Mládě se chytlo a jalo se tlemit. Matka využila této příležitosti a lupla kousek bramborového pyré smíškovi do pusinky.

čas krmeníDobrá nálada byla ta tam. Nad úsměvem se stáhla temná mračna. Mládě převaluje vetřelce na jazýčku a nakonec ho vypouští ven. Matka se nevzdává, povzbuzuje, mlaská, mele pantem, vydává různé podivné zvuky, mládě však již tuší, že se děje něco nekalého a matčino potrhlé jednání přechází s nevěřícím výrazem ve tváři.

Matka se přesto dobývá lžičkou do pevně uzamčených rtíků, vyhrožuje, že jestli to nepůjde tudy, zkusí to oušky, mládě jí však výhrůžky nebaští a nadále zachovává kamennou tvář.

Matčino cirkusové představení trvá zhruba půl hodiny, pak se naprosto vyčerpána klátí k zemi. Dítě se netají nadšením ze svého triumfu. A to je teprve začátek. Koukej navalit mlíčko, mámo!

Liv - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Přišel čas na krmení divé zvěře:

Přišel čas na krmení divé zvěře
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Dneska jsme začali, a to tak, že mrkví, barví báječně!!
Ale malá nám už dlouho kouká do pusy, chňapá po skleničce s pitím, tak to docela ustála. Výraz jejího obličeje bych sice vystihla slovy "proč mi tohle děláš?", ale bez pláče a extra protestů snědla celých 1,5 lžičky..Smajlík
Prý je dobré začínat s příkrmy po nakojení, hladové dítě hůř spolupracuje..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
PerfektnííííííSmajlík Přesně tak to bylo u nás Smajlík Ráda vzpomínám, ale dobře, že toto už máme za sebou.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
čeká nás to za 2 měsíce, už se těším Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
i když obě moje děti poměrně krásně jedly, článek mě vážně pobavil
Obrázek uživatelky
profil
Náš prcek také neměl sebemenší problém s příkrmy,ale vážně jsem se pobavila....:D
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles