Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prokázáno - Děti, které plavou, jsou zdravější!

28. 11. 2014 | Dětské nemoci
Pro rodiče, které se bojí chodit s dětmi v zimě plavat, aby neonemocněly, je tohle skvělá zpráva: odborníci provedli průzkum v rámci celé ČR, z něhož vyplývá, že děti, které celoročně plavou, rozhodně nejsou více nemocné než ty ostatní. Naopak: plavání upevňuje vztah s rodičem a bylo prokázáno, že prospívá správnému vývoji dítěte.

Plavání s miminkem upevňuje vztah s rodičem, děti se naučí snáze plavat, nemají strach z vody, jsou pozornější, mají posílenější svalstvo a zvětšuje se jim kapacita plic. Dochází u nich ovšem také k rychlejšímu pohybovému vývoji, mají lepší trávení a plavání v jakémkoliv dětském věku pak napomáhá k odstranění nedostatků a vad držení těla. Z aktuálních průzkumů navíc vyplývá, že plavající děti jsou třikrát méně nemocné než ty ostatní.

Děti, zejména ty nejmenší, se přece o sebe ještě nedokážou postarat. Základem pro každého rodiče malého plaváčka je proto dodržet doporučenou půlhodinovou aklimatizaci. Pokud si budete vybírat kurzy plavání, určitě se ubezpečte, že nedílnou součástí bazénu je i herna pro děti – ta je totiž zcela nezbytná právě kvůli správné aklimatizaci po plavání. Pokud o plavání dodržíte tyto nutné rituály, přesvědčíte se, že plavání je velmi příjemnou formou otužování právě v období nejčastějších nachlazení.

Prokázáno - Děti, které plavou, jsou zdravější!5 zásad,

aby dítě po plavání neonemocnělo


1. Vysoušení uší:
Postačí vysušit zevní ucho krajem ručníku, u malých dětí vysušte jemnější látkovu plenou. V některých klubech se doporučuje z buničniny udělat smotek a ten velmi jemně vložit do ouška a nechat nasáknout vlhkost. Nutné to ale není.

2. Suché ponožky: Někdy se stane, že dítě ještě omylem vběhne do převlékárny, kde je vlhko a namočí si ponožky. Jít na tramvaj v mokrých ponožkách fakt není příjemné! Mějte raději jedny ponožky, či punčocháčky náhradní.

3. Aklimatizace po bazéně je nutná: Je nezbytně nutné, abyste po plavání se svým malým človíčkem minimálně 30 minut, v zimním období opravdu až 60 minut pobyli v teplé místnosti.

4. Propocené tričko: Může se také stát, že vaše dítě se v herně tak rozdovádí, že bude mít zpocené tričko. Mějte náhradní, ať se při odchodu můžete převléknout.

5. Vysušení vlásků: Soustřeďte se na dokonalé vysušení vlásků a chvályhodné je při odchodu použít na vlhké vlásky lehkou čepičku, v zimním období pořádnou beranici. I když dítěti vlásky vysušíte, nebude je mít mokré, ale mohou být stále vlhké. Nebo je naopak, po pobytu v herně, už může mít zpocené.

Zdroj, foto: Juklik.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prokázáno - Děti, které plavou, jsou zdravější!:

Prokázáno - Děti, které plavou, jsou zdravější!
Prokázáno - Děti, které plavou, jsou zdravější!
Prokázáno - Děti, které plavou, jsou zdravější!
Prokázáno - Děti, které plavou, jsou zdravější!
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je jasné,ay sme od mala chodili do bazénu i do páry-a malý nebyl vůbec nemocný,až ve školce začal chytat bacily
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles