Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Ikar
Rok vydání: 2010
Rozměry: 218 x 303 mm
Počet stran: 248 str.
Cena: 324 Kč
Pořad PROSTŘENO! se stal jedním z nejsledovanějších televizních seriálů. Každý týden se před kamerami utkává pět soutěžících, kteří se navzájem hostí ve svých domovech. Kniha charakterizuje účastníky 1. řady seriálu ze 17 měst, předkládá jejich menu a recepty, ale obrazem ukazuje i přípravu pokrmů a úpravu tabule.
 Nakonec ukáže vítěze a divácké ohlasy na jeho vystoupení. Je už na vás, jaký recept z velkého bohatství mnohdy originálních rodinných a jako tajemství střežených předpisů si vyzkoušíte. V lednu 2005 odstartoval na britském televizním kanálu Channel 4 pořad Come Dine With Me, v listopadu stejného roku měl premiéru na německé televizní stanici VOX Das Perfekte Dinner. V Austrálii se vysílá pod názvem Come Dine With Me Australia, v Belgii Komen Eten, ve Francii Un diner presque parfait, v Řecku Kati psinete, v Chorvatsku Večera za 5, v Nizozemsku Smaken Verschillen a slovenská Markíza ho nazvala Bez servítky. Každý týden se před kamerami utkává pět soutěžících z řad televizních diváků, kteří se navzájem pohostí ve svých domovech. Účastníci musejí své menu ohlásit předem a později na něm nic neměnit, aby nebyl nikdo zvýhodněn. Hodnotí se nejen pokrmy, ale i průběh celého večera, jaká byla atmosféra, jak bylo prostřeno, jak hostitel své hosty pobavil. Hraje se o finanční částku, v případě rovnosti bodů se cena dělí. Když vaří celebrity jde výhra na charitativní účely.
Nakonec ukáže vítěze a divácké ohlasy na jeho vystoupení. Je už na vás, jaký recept z velkého bohatství mnohdy originálních rodinných a jako tajemství střežených předpisů si vyzkoušíte. V lednu 2005 odstartoval na britském televizním kanálu Channel 4 pořad Come Dine With Me, v listopadu stejného roku měl premiéru na německé televizní stanici VOX Das Perfekte Dinner. V Austrálii se vysílá pod názvem Come Dine With Me Australia, v Belgii Komen Eten, ve Francii Un diner presque parfait, v Řecku Kati psinete, v Chorvatsku Večera za 5, v Nizozemsku Smaken Verschillen a slovenská Markíza ho nazvala Bez servítky. Každý týden se před kamerami utkává pět soutěžících z řad televizních diváků, kteří se navzájem pohostí ve svých domovech. Účastníci musejí své menu ohlásit předem a později na něm nic neměnit, aby nebyl nikdo zvýhodněn. Hodnotí se nejen pokrmy, ale i průběh celého večera, jaká byla atmosféra, jak bylo prostřeno, jak hostitel své hosty pobavil. Hraje se o finanční částku, v případě rovnosti bodů se cena dělí. Když vaří celebrity jde výhra na charitativní účely.Nahlédnutí do domácností v naší republice je poučné i ze statistického hlediska, protože převládá klasika, kterou reprezentují vývar s játrovými knedlíčky, knedlíky, svíčková, pečená kachna a králík, nebo také šťouchané brambory. Ze zahraničních kuchyní vede jednoznačně italská. A je jen na vás, jaký recept vyzkoušíte
 Z pořadu PROSTŘENO! se stala událost a pravidelně to potvrzují počty diváků, přihlášených dobrovolníků i diskutujících na internetu.  Každý týden se před televizními kamerami utkává pět soutěžících z řad televizních diváků, kteří se navzájem pohostí ve svých domovech.  Účastníci menu musí ohlásit předem a pak se hodnotí nejen pokrmy, ale průběh celého večer, jaká byla atmosféra, jak bylo prostřeno, jak hostitel své hosty pobavil. Hodnocení je tajné, pouze v přítomnosti televizní kamery, a tak je výherce pokaždé velkým překvapením především pro samotné účinkující. Kniha charakterizuje  účastníky 1. řady seriálu ze 17 měst, předkládá jejich menu a recepty, ale obrazem ukazuje i přípravu pokrmů a úpravu tabule. Nahlédnutí do domácností v naší republice je poučné i ze statistického hlediska, protože převládá klasika, kterou reprezentuje zejména vývar s játrovými knedlíčky, knedlíky, svíčková, pečená kachna a králík, nebo také šťouchané brambory. I na ně najdeme několik receptů. Ze zahraničních kuchyní vede italská, dočkáme se mnoha italských receptů, zejména je v oblibě moučník tiramisu, ovšem jeho příprava se kraj od kraje a domácnost od domácnosti liší. A je už na vás, jaký recept vyzkoušíte.
Z pořadu PROSTŘENO! se stala událost a pravidelně to potvrzují počty diváků, přihlášených dobrovolníků i diskutujících na internetu.  Každý týden se před televizními kamerami utkává pět soutěžících z řad televizních diváků, kteří se navzájem pohostí ve svých domovech.  Účastníci menu musí ohlásit předem a pak se hodnotí nejen pokrmy, ale průběh celého večer, jaká byla atmosféra, jak bylo prostřeno, jak hostitel své hosty pobavil. Hodnocení je tajné, pouze v přítomnosti televizní kamery, a tak je výherce pokaždé velkým překvapením především pro samotné účinkující. Kniha charakterizuje  účastníky 1. řady seriálu ze 17 měst, předkládá jejich menu a recepty, ale obrazem ukazuje i přípravu pokrmů a úpravu tabule. Nahlédnutí do domácností v naší republice je poučné i ze statistického hlediska, protože převládá klasika, kterou reprezentuje zejména vývar s játrovými knedlíčky, knedlíky, svíčková, pečená kachna a králík, nebo také šťouchané brambory. I na ně najdeme několik receptů. Ze zahraničních kuchyní vede italská, dočkáme se mnoha italských receptů, zejména je v oblibě moučník tiramisu, ovšem jeho příprava se kraj od kraje a domácnost od domácnosti liší. A je už na vás, jaký recept vyzkoušíte. Naše TIPY:
Předkrm: Ciabatta con mozzarella di buffalaPolévka: Zázvorovo-pórková polévka s mangem a krevetou
Hlavní jídlo: Steak Diane s restovanými bramborami
Dezert: Metrová roláda
Tuto knihu Prostřeno! Od Aše po Jablunkov koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.
PetraC
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz
 
         Likér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Likér ořechovka - nejoblíbenější recepty Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !
Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026









 
  
 
 









 
            	   
            	   
            	   
            	  