Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

První dny s miminkem

11. 12. 2012 | Vývoj
Tento článek jsem publikovala ještě na jiném serveru, ale chtěla jsem se o něj podělit i s vámi, milé Chytré Ženy. Jak popsat první dny s miminkem? S kterým vlastně? S prvorozenou - která teď 19.11. slaví krásné 6. narozeniny? A je slečnou, parťačkou, puberťačkou, ale hlavně mojí stále malou holčičkou? Nebo s naším druhorozeným - který se narodil 14.05. ?

První dcerka se narodila v mých 19 letech, byla jsem mladé "pískle", nic neřešila, většinu věcí jsem dělala intuitivně, a v záplavě starších matek, jsem byla pyšná na to, že mám tak krásnou holčičku v tak mladém věku. A jak jsme to zvládali? Víte, že už si to ani nepamatuju? Ale nejspíš dobře, že i přes veškerou Týnčinu roztržitost mám za to, že se z ní stává slušná dívenka. A jak to bylo letos s naším Bobíškem - jak mu u nás říkáme, který se narodil v mých 24 letech? Při zjištění těhotenství jsem si moc přála druhou dcerku - ale naše velká ségra od začátku tvrdila, že ne, že bude mít brášku - no, co si budem povídat, vyplnilo se jí to. Já v sobě zvládala strach, jak to se synem zvládnu, jsem ze 7 dětí, z toho je 1 kluk - a já se prostě uměla starat jen o holčičky, z toho hlavně pramenil můj strach.
První dny s miminkemA přišel den, kdy jsem zjistila, že byl naprosto neopodstatněný. Den porodu. Od toho dne jsem dvojnásobnou mámou. Co jsem nezažila u první dcerky, byl nával mateřské lásky hned po porodu - tam to přicházelo postupně, tak u syna to byla opravdová Láska na první pohled. Možná to bylo tím, že byl tak moc maličký, ale tahle Láska byla prostě jiná - přišla HNED. V prvních dnech po porodu a doma jsem se za to styděla - proč jsem starší neměla ráda také hned, proč to přicházelo postupně, říkala jsem si, jestli náhodou nejsem špatná máma - že jsem neměla svá miminka ráda stejně. Ale ne - já je miluju oba stejně, stejnou měrou - jen prostě s Týnou jsme se musely sžívat. A jaké byly naše společné první dny doma? Shrnu je jen jedním slovem - hektické. Malý měl potřebu stále sát, ale jakýkoli druh dudlíka odmítal, takže byl neustále přilepený na prsu, byl to nekonečný koloběh - stálým sáním si způsoboval bolení bříška, ale naopak sání ho uklidňovalo - a tak stále dokola. Neměla jsem čas na starší, bylo mi jí líto, že se jí nemůžu věnovat tolik, kolik si zaslouží a potřebuje. Neměla jsem čas se ani najíst, byly dny, kdy mě tu manžel po příchodu z práce našel brečící, hladovou, se řvoucím miminem na ruce.

Na období šestinedělí nevzpomínám zrovna v dobrém. Manžel jako na potvoru v tu dobu chodíval domů z práce kolem 22. hodiny - je malířem pokojů, a dělali velkou zakázku, na kterou měli málo času. Do toho jsme bojovali se školkou - protože ač dcerka předškolák, tak tím, že jsem si ji odmítala, co by matka s druhorozeným na MD, brát po obědě - nám bylo vyhrožováno, že ji ze školky můžou eventuálně vyloučit a vzít jiné dítě. I když pro to neměli žádné opodstatnění. Svůj boj se školkou jsem vyhrála. Pak přišel, jak já říkám, den D - objevili jsme dudlíka - kterého malý vzal - jak já byla šťastná. Od té doby máme doma spokojené miminko, které jí jak má, bříško ho nebolí a dudlá a dudlá.

Miney777 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku První dny s miminkem:

První dny s miminkem
První dny s miminkem
První dny s miminkem
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pokračování... feniklový čaj, byli jsme i na kurzu masírování, nic nepomáhalo. Pak když měl Davídek skoro 4 měsíce mi kamarádka poradila biopron kapky a ty nám moc pomohli, sice cena vyšší ale stálo to za to. Dnes už máme roček, pomalu přecházíme na umělou stravu, tedy co se mlíčka týká... Už běháme, máme 2 zoubky a s tátou jsme ti nejšťastnější rodičové pod sluncemSmajlík Takže když to shrnu, tak si myslím, že jsme našich prvních pár měsíců nakonec zvládli clkem obstojně. Babičky máme taky,ale obě pracují. Samožřejmě, že mají potřebu poučovat, já si je vždy vyslechnu a ráda, někdy je to k užitku jindy to pustím z hlavy... Davídku milujeme Tě!!!
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem si svého pvního potomka vymodlila!!! Trvalo to skoro 3 roky než se nám s manželem podařilo počít. Těhotenství jsem měla krásné a pohodové až ne jeden zánět močového měchýře, který vylečil uroval manosa akut, jinek jsem si užívala kontroly, pohyby miminka a hlavně to očekávání co se vlastně narodí, nechali jsme si to jako překvapení. Měli jsme ale skyté přání syna, protože manžel je poslední mužský v rodu, tak abychom zachovali linii. 10.září 2013 to přišlo a když jsem naposledy zatlačila a porodní asistentka řekla, máte chlapečka, vyměnili jsme si s manželelem nezapomuenutelný pohled, to štěstí se nedá popsat. Hden jsem měla Davídka v náručí a věděla jsem, že je to láska mého života!!! Po návratu z porodnice bylo vše jak má být u prvního potomka. Byla jsem trochu vyplašená, ale vše jsme zvládali celkem obstojně, tedy až do chvíle kdy se projevili první potíže s prdíkama. Byla jsem už bezradná když jsem musela oukat jak malý trpí, nic nepomáhalo, já pila čaje pro kojící matky...
Obrázek uživatelky
profil
Syn se narodil, když mi bylo 22 let. Obě babičky se nabídly, že mi pomůžou -jedna u nás byla tři dny, druhá také (aby to bylo spravedlivé), pak už jsem je poslala domů, protože jsem si všechno chtěla dělat po svém. Syn byl nejhodnější miminko na světě Smajlík , vůbec neplakal, jen spal a jedl. Šestinedělí jsme ve zdraví všichni přežili, nemůžu říct, že bych byla unavená (spala jsem se synem od půl jedné do půl třetí odpoledne), že bych něco nestíhala (manžel kmital i když chodil někdy z práce domů večer), pak vzal syna ve tři odpoledne do kočárku, já jsem si uklidila, uvařila, vyprala...pohoda. Doufám, že mě tady nebudete kamenovat, já jsem si to užila :-D
Obrázek uživatelky
profil
Tak tak, ůplně souhlasím, kdo má maminku na pomoc nebo tu tchýni tak si nemůže stěžovat, já jsem to nezažila na vše sama i ted při třetím, malá má 2 měsíce.
Obrázek uživatelky
profil
nejvíc mě dostalo, že manžel stále nějak nechápal, že doma skutečně musí víc zabrat a že potřebuju mít v lednici alespoň hrnec naloupaných brambor a pytlíkovou polívku a nějakou hotovku v mrazáku, abych to jen šoupla na plotnu a mohla se jakž takž alespoň něčeho kloudnýho najíst, když syn je zrovna nespokojený - musela jsem ho sprdnout. Teď už to jde, doma je stále něco po ruce pro případ krize. Šeštinedělí hned po porodu považuji za největší trest pro maminky - ženská je příšerně unavená a dítě bohužel potřebuje 24hodinovou péči. A nejvíc mě s prominutím ser.. ženský, který mi do oka vychvalují, jak je to v poho a přitom mají doma servis tchýně.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles