Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Radka Fišarová a Divadlo Kalich!

7. 04. 2010 | Úspěšní lidé

Na co se můžou diváci Vašeho recitálu v Divadle Kalich těšit?
"Malá pocta velké Edith" je koncert plný francouzských šansonů a písní o lásce. Zazní slavné i méně slavné skladby z repertoáru nejen Edith piaf, ale také např. Mireille Mathieu či Charlese Aznavoura a dalších. V programu mám také vlastní autorské skladby. Zpívám v češtině i ve francouzském originále. No a doprovodí mě jazz trio a akordeonistka Jana Bezpalcová.


Kdy jste se poprvé setkala s repertoárem Edith Piaf a francouzskými šansony vůbec?
Je to právě deset let, co jsem dostala nabídku od Libora Vaculíka a Petra Maláska účinkovat v představení Edith-vrabčák z předměstí, jako host plzeňského divadla JK Tyla. Mimochodem toto představení se stále úspěšně uvádí v Plzni, v Brně a v Olomouci.


radka-fisarovaJak se vyvíjel Váš vztah k téhle muzice?
Musím se opět vrátit k představení Edith – vrabčák z předměstí. To byl moment, kdy jsem se opravdu poprve setkala s Edith Piaf a začala blíže poznávat tento hudební styl. Před těmi deseti lety jsem skutečně netušila, že se mi tak vryje pod kůži, a že v šansonu v podstatě najdu sama sebe.


Jméno Radky Fišarové je také spojeno s velmi užitečnou charitativní činností. Můžeš nám něco o tom říci?
Ano, soukromě se věnuji charitativní činnosti a jsem členkou správní rady „Nadačního fondu SLUNCE PRO VŠECHNY“, která se orientuje na děti s těžkými duševními a nervovými vadami. Systematickou spolupráci s touto školou jsem zahájila již jako patnáctiletá se svou skupinou AURIS a později už samostatně. Ve prospěch této školy vystupuji na charitativních akcích a průběžně plním své povinnosti člena správní rady, včetně návštěv nemocných dětí. 


Je pravda, že Radka Fišarová navrhla vlastní hudební nástroj?
 Ano, je tomu tak. Na základě vlastních zkušeností z hraní v dětských letech jsem navrhla v roce 2002  nový čtyřstrunný nástroj s pracovním názvem DELICA. Návrh přijal závod ELPRO DELICIA, a.s.v Hořovicích a byla vyrobena první série.Ukázalo se, že nástroj je vhodný nejen pro začínající  muzikanty, ale i pro profesionální praxi. Vhodně doplňuje současné zvykové obsazení menších skupin a je plně využitelný  i pro sólové vystupování. Pro tento nástroj jsem zpracovala i školu hry, která se dodává s nástrojem. V současnosti existuje několik vyrobených kusů tohoto nástroje, které jsou rozesety po světě. Po ukončení činnosti závodu ELPRO DELICIA, a.s. se hledá nový výrobce.


Zdroj: Divadlo Kalich.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je tam dobrá zostava hercov
Obrázek uživatelky
profil
....tam je o ni slyset
Obrázek uživatelky
profil
Když je někdo mladý a vyletí jako kometa, nedá se oněm mluvit jako o úspěšném, to ještě musí něco dokázat, aby si za pár let lidé pamatovali, že něco dokázali a kdo byli.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles