Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Římské rolety – Blackout, nebo záclonový typ?

8. 10. 2019 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Římské rolety jsou samostatnou kategorií a originálním typem zastínění, který se výrazně odlišuje od běžných rolet. Na rozdíl od obyčejných klasických rolet, které se navíjejí na hřídel, je u římských rolet stahování i roztahování řešeno skládáním, tedy vlastně řasením do rovnoměrných záhybů.

To je jeden z důvodů, proč se římská roleta může stát i výrazným doplňkem interiéru. Představu o vzhledu a fungování římských rolet si snadno uděláte z obrázku, kde je vyobrazeno jedno z typických řešení římských rolet. Stahování je řešeno manuálně pomocí řetízku, případně mechanizovaně (skládání nebo rozkládání rolety provádí elektromotorek). Mechanizované provedení může být ovládáno přepínačem, dálkovým ovladačem nebo může být napojeno na centralizované řízení domácnosti v systému "chytrého domu".

římské roletyK čemu slouží modely Blackout?


Pro tento typ rolet se jinak používá i označení "zatemňovací", což vystihuje jejich účel možná o něco přesněji. U tohoto typu rolet se používá látka s pogumováním na vnější straně nebo pokrytá stříbřitou (či jinak zbarvenou) reflexní folií. Jejím základním poznávacím znakem je to, že vůbec nepropouští světlo a tudíž při plném zatažení a správně provedené montáži dokonale zatemní místnost.

Zatemňující rolety se vyrábějí i v provedení pro jednoduchou montáž, kdy není nutné vrtat do plastového, hliníkového nebo dřevěného okna, bez trvalé vazby na okenní rám a bez přivrtávání. Zatemňující rolety v provedení s reflexní (nejčastěji stříbrnou) vrstvou navíc místnost nejen spolehlivě zatemní, ale poslouží i jako účinná tepelná a protihluková izolace. Tyto rolety oceníte v ložnici, pokud potřebujete v klidu občas spát i přes den - například při střídavých směnách nebo jinak nepravidelném režimu zaměstnání. Úplné nebo částečné zatažení zatemňujících rolet je vhodné i pro sledování televize přes den, kdy by vás zvenčí pronikající intenzívní sluneční světlo rušilo a nedovolilo vyniknout na televizi dostatečně kontrastu, jasu a barvám.
 

Kdy sáhnout po záclonových roletách?


Tento typ zastínění slouží k tomu, abyste ochránili své soukromí před zvědavými zraky z okolí a případně i lehce ztlumili intenzitu dopadajícího slunečního světla. Římské rolety záclonového typu se hodí nejen do obývacího pokoje, ale i do kuchyně, dětského pokoje nebo do ložnice. Všude budou totiž působit dekorativně a současně plnit svou primární zastiňující a soukromí ochraňující funkci. Velmi dobře vypadají i při stažení do třetiny nebo do poloviny, což současně spolu s výběrem materiálu umožňuje i regulaci množství přicházejícího světla. Rolety mohou být světlé i tmavé, jednobarevné, s jednoduchým vzorem nebo s potiskem, výběr závisí vždy na vás, případně vám odborníci z MK Rolety jistě ochotně poradí. Nepsaným pravidlem je to, že roleta by měla vhodně ladit s interiérem včetně vymalování, nábytku i podlahové krytiny.rolety záclonového typu


Při výběru dbejte i na provedení


Před nákupem se vyplatí prohlédnout si vzorové rolety od výrobce, o kterém budete uvažovat a pečlivě zkontrolovat i samotnou kvalitu zpracování. Rolety musejí být střižené i šité rovně, bez nežádoucích záhybů nebo dokonce nastavování látky; ideálním řešením je použití takzvaných "neviditelných švů", které se provádí pomocí speciálních moderních strojů. Roleta bude dlouho součástí vaší domácnosti, proto vybírejte pečlivě a dopřejte si kvalitu.

Rolety lze i kombinovat


Na okno je možné současně namontovat zatemňovací (Blackout) i záclonovou roletu a používat je podle potřeby. Další zajímavou variantou je montáž sítě proti hmyzu spolu s roletou, tuhle šikovnou věc oceníte především v letním období.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Římské rolety – Blackout, nebo záclonový typ?:

Římské rolety – Blackout, nebo záclonový typ?
Římské rolety – Blackout, nebo záclonový typ?
Římské rolety – Blackout, nebo záclonový typ?
Římské rolety – Blackout, nebo záclonový typ?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
My jsme měli ve starém bytě záclony a závěsy, tak když jsem vybírala rolety, tak jsem docela koukala, jaké jsou různé typy. Nakonec jsme vybrali rolety den a noc v systému KOMPLET z https://www.zebra-shop.cz/rolety-den-a-noc-komplet/ a jsem spokojená. Vybrala jsem takové světle šedé, protože jsem chtěla, abychom je měli na všech oknech stejné a zase aby se hodily do všech místností Smajlík .
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles