Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Robotický vysavač – dobrý sluha, když víte, co chcete!

28. 11. 2013 | Domácnost
-Komerční sdělení-

Z jedné i druhé strany se na nás sypou informace a reklamy na robotické vysavače. Jak si ale vybrat. A jsou opravdu tak zázračné? Odpověď je jednoduchá. Pokud víte, co chcete, stane se z robotického vysavače poslušný sluha, který vám zjednoduší úklid a ušetří hodně času.

Nakoupit, uvařit je na vás. Úklid za vás zvládne robotický vysavač

Každá hospodyňka to zná. Vaříte, hlídáte několik bublajících hrnců na plotně, vedle krájíte potřebné suroviny a do toho připravujete prostírání. V tu chvíli nemáte čas uklízet drobky, které padají na podlahu. Hlavní je připravit dobré jídlo a nakrmit hladové krky. Po hostině jste ráda, že umyjete nádobí a síla na vytahování vysavače a závěrečný úklid již není. A právě tady je čas zapojit do práce robota. Stačí vzít dálkové ovládání a zapnout některý z režimů úklidu. Vy si zatím můžete v klidu vyrazit na procházku s celou rodinou. Když se vrátíte, bude uklizeno. A jak si vybrat ten správný robotický vysavač? Čtěte dále.

robotický vysavač iCleboKde začít? Ujasněte si, co potřebujete

Robotické vysavače jsou vhodné především pro úklid podlah, větších ploch v domě, ale také koberců. Dnešní roboti již zvládají vyšší překážky, které tvoří například přechody z pevné podlahy na koberec. Jsou chytří. Pokud si zvolíte robota s vyspělým úklidovým programem, dokáže si sám vyhodnotit, jaký povrch uklízí a podle toho zvolí i uklízecí režim. Plochu vysaje nebo také vytře, protože vysavače jako například iClebo zvládájí i tzv. mokrý úklid s mopem.

Jak může uklízet sám?

Opravdu robot vidí?

U robotického vysavače je velice důležité, zda umí přesně analyzovat prostor, aby jej celý uklidil, jak čistě uklízí a jak rychle uklízí. Zde se kamerové systémy liší. Na trhu v současné době kraluje kamerový systém s technologií „Triple CPU“, který robotovi umožňuje vidět téměř stejně jako lidské oči. Senzory tohoto kamerového systému detekují prostředí 200 x za sekundu, algoritmus navigace analyzuje 10,800 x za sekundu a zvládne 24 zaznamenaných snímků, což se blíží přirozenému pohybu. Robot tak může „vidět“ své okolí téměř stejně jako lidské oči.
Během samotného úklidu je zapojeno více jak 15 senzorů, které neustále kontrolují prostor před vysavačem a zajišťují jeho bezpečný pohyb robota prostorem. IR senzory v nárazníku, dotykové senzory nárazníku a akcelerační senzory upravují rychlost vysavače při úklidu a zamezují narážení vysavače do nábytku. Tento systém najdete například u vysavačů iClebo Arte.

Na co se zaměřit při výběru vysavačerobotický vysavač iClebo

Cena. Zde platí pravidlo – nejsme tak bohatí, abychom si kupovali levné věci.  Nízká cena znamená, že výrobci šetří na materiálech a programovém vybavení. Robot není spotřebič, který za půl roku vyměníte. Musí být velmi z kvalitních a odolných součástek a pro efektivní úklid by měl nabízet několik programů úklidu. Počítejte s tím, že robotický vysavač budete používat několikrát týdně, musí odolat nejenom častému přemisťování, ale i ostatním nástrahám, které soužití s ostatními členy domácnosti nabízí. Opravdu. Úsměvných historek, kdy se na vysavači vozí nejen domácí mazlíčci, ale také děti jsme již slyšeli několik. Levné vysavače tento nápor nevydrží dlouho.  

Velikost a konstrukce. Uklidit pod postelí nebo sedací soupravou nezvládne každý robot. Při výběru robota se dívejte i na jeho rozměry. Tedy primárně jeho výšku. Například výška nového vysavače iClebo Arte je pouze 8,9 cm, což mu umožňuje bezproblémový úklid i v místech, která jsou špatně přístupná. Zajímejte se také o hlučnost vysavače. Nejtišší vysavače na trhu dosahují hlučnosti pod 55dB. Samozřejmostí by měla být zabudovaná kamera, která snímá místnost a možnost volby několika programů i dálkové ovládání. 
vysavače iClebo

Co jste možná nevěděli

1) Mop z mikrovlákna – iClebo Arte je vybaven mopem, jehož přítomnost vysavač automaticky pozná a nevyžaduje žádné speciální nastavení. Jednoduše vysaje a zároveň setře mopem hladké podlahy.

2) Vysoké překážky překonám
velkou výhodou robota iClebo Arte je schopnost překonat vysoké překážky. Bez problému uklízí hladké podlahy s kusovými koberečky a přejíždí mezi jednotlivými místnostmi domácnosti. Zvládne překážky i 2 cm vysoké.

3) Ekologie především – vysavač má nízkou spotřebu energie a dlouhou výdrž baterie. Při práci vydrží až 150 minut, což je mnohem delší než jiné produkty a nabíjí se pouhých 90 minut.

4) Nepustí nečistoty zpět – kvalitní filtrace s HEPA filtrem nepustí zpět do vzduchu žádné nečistoty.

5) Dostane se pod nábytek – výška robota je pouhých 8, 9cm. Zvládne tak uklidit pod skříněmi i pod sedací soupravou.

6) Jezdí efektivně a chytře – díky mapovacímu systému jezdí efektivně. Nevybírá si cestu k úklidu náhodně, ale přesně podle mapového systému. Nevynechá žádné místo v bytě či domě a nepřejíždí zbytečně jedno místo dvakrát.




Více na www.iclebo.cz nebo na tel. 606 839 644, 606 377 814


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Robotický vysavač – dobrý sluha, když víte, co chcete!:

Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
Robotický vysavač  – dobrý sluha, když víte, co chcete!
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
líbil by se mi moc, ale potrebovala bych ho na koberce.....škoda, že není
Obrázek uživatelky
profil
Robzone je super, mám ho dva roky a nedám na něj dopustit
Obrázek uživatelky
profil
Nakonec jsme si koupili RobZone s HEPA filtrem pro alergiky a funguje bezvadně na všechny povrchy. Opravdu doporučuji, usnadní úklid
Obrázek uživatelky
profil
roušku určitě ne, ale vtipný

mus mít HEPA filtr a nejlíp ještě UVC lampičku, pokud budeš chtít vysavač mopem, tak mop zase muí obsahovt nanostříbro
Obrázek uživatelky
profil
a co má mít takový anti-alegický vysavač? snad ne roušku Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles