Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ročník 2016 je tu! Která vína by neměla uniknout vaší pozornosti?

12. 03. 2017 | Novinky
-Komerční sdělení-

Ze začátku je potřeba ujasnit si jednu věc – víno nám vždy chutnalo, chutná a vždy chutnat bude. Dělá nám společníka během domácích prací, při hovorech s kamarádkou a nechybí ani během romantické večeře.

Vinaři slibují, že letos si na víně opět pochutnáme – ročník 2016 je podle nich velmi kvalitní. Usnadnili jsme vám práci a společně s odborníky jsme vybrali ta nejzajímavější vína, která letos musíte ochutnat.


1. Bílým vínům kraluje Sauvignon

Tak z tohoto vína si vychutnám každý doušek.
Tak z tohoto vína si vychutnám každý doušek.Vinaři se shodují, že loňské počasí obzvláště prospělo jedné odrůdě – Sauvignonu.
„Vína této odrůdy mají ideální poměr kyselin a cukru. Jsou plná, intenzivní a s příjemným ovocným aroma,“ vysvětluje Petra Pokorná ze znojemského e-shopu s vínem Vinotrh. K dokonalosti dopomohlo Sauvignonům roku 2016 ideální počasí s dostatkem srážek i slunce. Za zmínku stojí speciální značka Sauvignonů z Kraví Hory v Novém Šaldorfu. Tzv. Šaldorfský Kravák je oproti ostatním Sauvignonům nepatrně těžší a kořenitý. Mohl by tedy zaujmout i ty, kteří jinak preferují spíše červená vína.


TOP 3 bílá vína, která byste měla ochutnat:


  • Tramín červený – Lacerta Viridis – šeřík, růže, liči, maliny. Ne, nemluvíme o rozkvetlé zahradě, ale o tomto Tramínu z produkce Znovínu. Najdete v něm totiž všechny zmíněné chutě i vůně. Zkrátka ideální společník na dámské večery.
  • Muškát moravský od vinařství Lahofer – pozdní sběr, vyšší zbytkový cukr, šťavnatá kyselinka a vůně černého bezu. Kdo by takové kombinaci odolal? Do toho přidejte chuť banánu, kiwi, červeného grepu a už nikdy se tohoto vína nebudete chtít vzdát.
  • Pálava – odrůda oblíbená zejména u ženské populace v tomto výčtu prostě nesmí chybět. Doporučujeme ochutnat tu z produkce vinařství Vinice Hnanice. Chutná totiž po mandarinkách a tomu se nedá odolat!

2. Češky začínají dávat přednost sušším růžovým

Růžovou máme rády v módě a čím dál víc také ve víně.
Růžovou máme rády v módě a čím dál víc také ve víně.Ovocná, svěží a sladká tak akorát. Řeč je o růžových vínech, která i letos přinesou dokonalé osvěžení v letních dnech. Přednost jim dávají především dámy, které oceňují jejich nasládlou chuť. „Češky ale čím dál více preferují sušší růžová vína, která chutnají výborně nachlazená ledovými kostkami. Čím dál častěji se také přidávají do nejrůznějších koktejlů,“ řekla Petra Pokorná z e-shopu s víny Vinotrh. Zkuste je smíchat například se sektem a višňovým džusem. Do sklenice nakrájejte čerstvé jahody a ideální letní osvěžení je na světě.

Top 3 růžová vína ročníku 2016:


  • Cabernet Sauvignon Rosé – hrozny této odrůdy v našich klimatických podmínkách nedosáhnou kvality potřebné pro červená vína. Co se týče růžového, tam je naopak výsledek excelentní.
  • GRYLLUS rosé – ve výčtu top vín nesmí chybět ani toto cuvée pojmenované po cvrčkovi žijícím ve znojemské vinařské podoblasti. Ve vínu ucítíte ovoce s mandlemi a můžete vypít klidně celou láhev – má totiž nižší obsah alkoholu.
  • Rosé LAHOFER – pokud přeci jen dáváte přednost spíše sladším vínům, tak Rosé od LAHOFERu je pro vás ideální volbou. V chuti vás zaujme jarní ovoce přecházející až do melounu a jemného jogurtu. Ve vůni zase ucítíte třešně a maliny.

3. Červená vína ročníku 2016 ochutnávejte později

Tolik lahvinek a tak málo času.
Díky našim tipům nemůžete zvolit špatně.
Tolik lahvinek a tak málo času. Díky našim tipům nemůžete zvolit špatně.Dobrá červená vína potřebují vyzrát. Ty z ročníku 2016 byste proto měla ochutnávat nejdříve v druhé polovině letošního roku. Do té doby proto sáhněte raději po starších ročnících. Vybrali jsme pro vás ta nejzajímavější.

Top 3 červená vína:


  • Cabernet Cortis 2015 – tuto novou odrůdu znají jen opravdoví fajnšmekři. Neváhejte ji proto vyzkoušet i vy. Vznikla křížením Cabernet Sauvignonu a Solarisu. Toto víno se vyznačuje tmavě granátovou barvou s ovocnou a kořenitou příchutí.
  • Merlot Nature 2015 – trošku české Francie můžete ochutnat v tomto víně. Vinařství Hort si totiž hrozny přivezlo přímo z francouzského Languedocu. Víno se vyznačuje plnou a dlouhou chutí s náznaky malin a ostružin. Má temně fialovou barvu, takže ve skleničce vypadá až mysticky.
  • Svatovavřinecké 2013 – ve výčtu nesmí chybět ani Svatovavřinecké, které je u nás nejpěstovanější odrůdou. To od vinařství Musil je vyhlášené a sbírá jednu cenu za druhou. Vyznačuje se svou ovocnou, kořenitou a extraktivní chutí.


Ať už sáhnete po některém z bílých, růžových nebo červených, s dobrým vínem nemůžete nikdy udělat chybu. Přejeme vám příjemné večery strávené ve společnosti tohoto lahodného moku.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !