Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rozjasněte svůj den s Barvou roku 2022 Blankytně modrou

14. 01. 2022 | Moderní bydlení
Již téměř 30 let potkávají rok co rok týmy odborníků na design a vybírají Barvu roku, jež nejvíce zachycuje aktuální náladu. Letos byla Barvou roku zvolena Blankytně modrá (T0.10.70) – lehký, svěží odstín, který má vnést do našeho prostředí tolik potřebný závan čerstvého vzduchu.

Naše požadavky na obytné prostory se v posledních měsících zvýšily. Trávili jsme v nich 24 hodin denně, hledali zde mimo jiné klid na práci či prostor pro cvičení. To vše se stalo katalyzátorem nového přemýšlení o využití našich domovů i jejich designu a uspořádání. Jednoduše řečeno, v budoucnu budeme potřebovat variabilní prostory, které mohou plnit mnohem více funkcí. Po období uzavření zároveň toužíme po tom, abychom se mohli znovu naplno realizovat, kochat se přírodou, nasávat čerstvý vzduch a hledat nové přístupy.

Barvou roku 2022 byl vybrán odstín Blankytně modrá. Jde o lehkou, optimistickou barvu, jež v sobě skrývá závan svěžesti. Do interiéru vnáší nádech přírody a dokáže oživit každý obytný prostor. Je to též barva, která se hodí k řadě dalších odstínů od jemných neutrálních až po veselé světlé.

obývací pokojAby bylo možné ukázat, jak Blankytně modrá (T0.10.70) funguje s dalšími odstíny, navrhlo Mezinárodní estetické centrum čtyři palety dekorativních barev, inspirované právě zmiňovanou měnící se rolí domácnosti. Tyto palety umožňují snadný výběr a kombinaci řady jemných neutrálních a veselých odstínů. Lze je použít k vymezení zón ve víceúčelových prostorech, vnést jejich pomocí do interiéru pocit přírody, vytvořit upokojující atmosféru i podpořit pocit jednoty.

Multifunkční prostor

Tato pestrobarevná paleta je ideální pro proměnu pracovního prostoru, který musí plnit několik rolí najednou. Povznášející tóny žluté, růžové a zelené dokonale fungují s barvou roku Blankytně modrou. Dokážou vymezit specifické zóny ve víceúčelovém prostoru nebo vytvořit vizuální spojení mezi jednotlivými místnostmi.

Prostor pro vitalitu a přírodu

Světlé přírodní tóny mohou pomoci vnést do místnosti pozitivní účinky vnějšího světa. Celá paleta totiž hýří barvami inspirovanými přírodou – šalvějová a mechově zelená, břidlicová modř, zemská hnědá. Spolu s Blankytně modrou vytvářejí schéma, které odráží přirozenou venkovní paletu. Velmi dobře fungují jak v rurálních, tak i v moderních domácnostech.

Místo pro klid a pohodu

Všichni potřebujeme místo, kam můžeme utéct, kde se můžeme cítit inspirováni a snít. Paleta barev se vzdušnou růžovou, červenou a oranžovou barvou pomůže proměnit na takový prostor jakékoli místo. Každému pokoji dodají teplo, měkkost a trochu půvabu. V kombinaci s Blankytně modrou pak mohou oživit i moderní a minimálně zařízený prostor.

Otevřený prostor pro nové nápady

Vzdušné, neutrální tóny této palety v kombinaci se světlými odstíny dokážou maximálně využívat denní světlo a do prostoru přináší závan svěžesti. Vytvoří jednoduché a otevřené pozadí, které pojme jakoukoliv kombinaci nábytku nebo vybavení. Tato sestava barev bude dokonale fungovat jako pozadí k jednoduchým přírodním doplňkům, jako jsou ty ze dřeva, keramiky nebo lnu.


Zdroj, foto: Dulux


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Rozjasněte svůj den s Barvou roku 2022 Blankytně modrou:

Rozjasněte svůj den s Barvou roku 2022 Blankytně modrou
Rozjasněte svůj den s Barvou roku 2022 Blankytně modrou
Rozjasněte svůj den s Barvou roku 2022 Blankytně modrou
Rozjasněte svůj den s Barvou roku 2022 Blankytně modrou
Rozjasněte svůj den s Barvou roku 2022 Blankytně modrou
Rozjasněte svůj den s Barvou roku 2022 Blankytně modrou
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !