8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sedm věcí, na které nezapomenout při zazimování chalupy

17. 10. 2016 | Moderní bydlení
A je to tu zase. Blíží se zima a chalupu je potřeba zabezpečit tak, abychom ji s příchodem jara nenašli vykradenou. Prakticky celou zimu bude bez dozoru a tak je potřeba myslet trochu jinak, než když třeba jen opouštíme dům před dovolenou.

Při zazimování chalupy je potřeba se na chvíli vcítit do zloděje. Kudy by se mohl dostat do chalupy? Čím rozbije okno nebo dveře? A co by si mohl odnést? Pokud na tomto zapracujete a odpovědi na všechny otázky nakonec budou negativní, máte vyhráno.

1.    Zamykejte nejen vchod, ale i v chalupě

Zamykáte vchod do chalupy? Nejspíš se nenajde nikdo, kdo řekne ne. Ale co zamykání dveří uvnitř? Na to už tolik lidí nemyslí, zloději to přitom může dost zkomplikovat život. Proto je lepší zamknout i všechny dveře v chalupě. A to samé platí u branky či vrat, i ty opatřete dobrým zámkem a zamkněte.

2.    Odvezte cennosti
Máte na chalupě drahé věci? Odvezte je pryč. Když už se k vám zloděj vloupá, škoda bude jen na dveřích nebo rozbitém oknu. Když nebude mít co vzít, tím lépe pro vás.

zazimování chalupy3.    Nebojte se pořádných dveří a zámků
Řada zlodějů se přes kvalitní zabezpečení nedostane. Kvalitní zámky dnes odolají vrtání i vytrhávání, bezpečnostní dveře zase vydrží i údery sekerou a další hrubé způsoby. Dobré zabezpečení může fungovat i tak, že zloděje zkrátka odradí, o nic se nepokusí a půjde dál.

4.    Odstraňte předměty, které může zloděj využít
Máte u chalupy žebřík? Pryč s ním. I když máte spodní patro zabezpečené, na oknech mříže, zloděj vezme váš žebřík a do chalupy se dostane bez problémů oknem v patře. A platí to i o dalších věcech – nejrůznější lopaty nebo krumpáče, to všechno zloděj může využít. Takže šup s tím třeba do kůlny pod pořádný zámek.

5.    Jeďte se na chalupu podívat i v zimě
Nemáte to na chalupu úplně daleko? Jeďte se tam přes zimu podívat a všechno zkontrolovat. Pokud je sníh, vyházejte ho. Když pak přijde zloděj, bude mít pocit, že na chalupě někdo je, a nejspíš se o nic nepokusí. Pokud to ale máte daleko, zkuste se domluvit se sousedy, ať chalupu občas zkontrolují a třeba vyšlapou cestičku k brance a vchodu.

6.    Využijte elektroniku

Popřemýšlejte, zda by se vám nevyplatilo nainstalovat elektronické zabezpečovací zařízení. Takový alarm totiž může zloděje od vloupání spolehlivě odradit. Pokud máte na chalupě starožitnosti a další cennosti, které nejdou jen tak odvézt, napojení na centrální pult ochrany vám může přes zimu zajistit klidný spánek.

7.    Poraďte se se zámečníkem
Stále tápete a nejste si jistí, jaké zabezpečení zvolit a jak se před zloději bránit? Vydejte se pro radu ke zkušenému zámečníkovi. Doporučuji celý objekt a přístupové dveře vyfotit, zajít k certifikovanému zámečníkovi a ten vám podle fotky řekne, jaké kování a zámek pořídit, abyste riziko vykradení snížili na minimum.

Zdroj, foto: FAB


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !