Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šéfem za pár minut - 7. díl - 10. 12. 2020

10. 12. 2020 | Televizní tipy
Nový pořad televize Prima, Šéfem za pár minut, přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou, výsledkem může být jedině: oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají ve spíži, 10. prosince ve 22.55 nebo v repríze v neděli 13. prosince v 10.20.

Ekonomické vaření nemusí být nudné a nezáživné. Jak tvrdí Zdeněk Pohlreich v sedmém díle pořadu Šéfem za pár minut: „Smekám před všemi, kdo i dnes chtějí vařit doma. Je jednoduché koupit si polotovar, ale vyhecovat se i k tomu, že mleté maso si sám doma připravím, to je ta správná kuchařina. Od základů. Takové zavilé kuchaře já obdivuju a smekám před nimi...“

Šéfem za pár minut - 7. díl - 10. 12. 2020Na jaké recepty se můžete těšit tentokrát?


-    Sekaná s rajčatovým salátem
-    Moussaka ze sekané
-    Pekanový koláč
-    Zeleninový vývar jako základ pro další pokrmy
-    Polévka minestrone

Podle Šéfa je jasné, že výše uvedené dobroty jsou chutné, skvělé a nevysají peněženku. Navíc jedna ze surovin je natolik variabilní, že se z ní dá připravit hned několik pokrmů.
Sekaná je stálicí české kuchyně. Ale jak Zdeněk Pohlreich dodává: „Každý do té své přidává jiné ingredience. Já třeba orestovanou cibulku. Pojďme si udělat jasno v tom, co do sekané patří, a co nikoliv. Jednou provždy.“

Také se dozvíte, že dojídat zbytky hlavního jídla „na lenocha“ vás může ochudit o spoustu zajímavých kulinárních zážitků. Taková sekaná zpracovaná do dalšího pokrmu – to je teprve podle Šéfa doklad toho, co umí mleté maso.

Iveta Fabešová tentokrát předvede, že pekanový koláč sice není českou tradiční sladkostí, na vašem stole si ale místo jistě najde. A když vám zbyde těsto, ještě připravíte sušenky… Takže se vyplatí dvojnásob. 

Mimochodem, stalo se vám někdy, že jste bez milosti z lednice vyhodili zbytky ovadlé zeleniny jen proto, že nevypadala dostatečně čerstvě? Nedělejte to, a místo do koše ji vhoďte do hrnce s vodou a připravte si luxusní zeleninový vývar, který se vám bude hodit i pro další použití – nejen pro přípravu rychlé polévky minestrone, kterou Zdeněk Pohlreich připraví jen tak, aby řeč nestála. Ovšem v polévce bude stát lžíce a rodina vás za takovou večeři bude milovat.

Vyzkoušejte recepty, které nezruinují váš rozpočet, a získáte pochvalu všech členů rodiny. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podíváte jako Šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.

Jak se stát Šéfem za pár minut, prozradí Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu již 10.12. 2020


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle