Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Skladujete pečivo správně?

20. 02. 2013 | Domácnost
Pečivo najdete snad v každé tuzemské kuchyni. Někdo dává přednost celozrnnému chlebu, jiný miluje bílé bagety, ale skoro každý si na nějakém druhu pečiva denně pochutnává. Jak ale své oblíbené pečivo udržet co nejdéle v dobré formě? Základem je kvalitní skladování.

Neexistuje žádné univerzální pravidlo, jak a kde pečivo skladovat. Je ale jasné, že abychom jej udrželi co nejdéle čerstvé, mělo by být skladováno v suchém prostoru bez přístupu vzduchu. Dobře známým faktem také je, že není dobré akto ukládat ještě teplé pečivo. Uvolňující se pára se totiž přemění ve vlhkost, která usnadňuje růst plísně.

Skladujete pečivo správně?Jak skladovat pečivo na lince

Na kuchyňské lince nebo přímo na stole je pečivo dobře dostupné. Prostor ale pak může působit neuklizeně. „Pokud je pro vás skladování pečiva na lince nejlepší možností, vyberte si alespoň její méně frekventovanou část a pořiďte si praktický chlebník, který svůj obsah elegantně skryje,“ radí Martin Noha.

Před nákupem chlebníku zvažte, kolik pečiva vaše rodina potřebuje, kam hodláte chlebník umístit a jaké barvy preferujete. Na chlebníku nešetřete, protože u nekvalitních výrobků se dvířka následkem častého otvírání mohou velmi rychle poničit. Kvalitní chlebník ověřené značky vám naopak vydrží sloužit dlouhá léta.

Skladování v uzavřené skříni

Skladování pečiva v uzavřené skříni je jistě ověřeným a vhodným způsobem, obzvlášť zvolíte-li místo, kde bude chléb a rohlíky po ruce při přípravě snídaně a večeře. Nevýhodou však je ztráta prostoru, kde by mohlo být uskladněno skleněné, porcelánové i jiné nádobí. U prosklených skříněk zase výsledek nevypadá příliš esteticky a může vzbuzovat dojem nepořádku. Při pravidelném úklidu, kontrole obsahu skříňky a dostatku místa na nádobí však lze tuto variantu doporučit.

Speciální zásuvka

Řada kuchyňských linek dnes již disponuje speciální hlubokou zásuvkou s vnitřní plastovou vložkou, která umožňuje snadné čištění. Tento typ šuplíku má speciální těsnění, které v zavřeném stavu nepropouští k pečivu téměř žádný vzduch a chrání je tak před oschnutím. Tento typ skladování je jeden z nejvhodnějších, a pokud plánujete rekonstrukci nebo stavbu nové kuchyně, určitě zásuvku na pečivo zahrňte do plánů.

Zdroj, foto: Brabantia


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Skladujete pečivo správně?:

Skladujete pečivo správně?
Skladujete pečivo správně?
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkuž to není pečivo jak bývalo ,nevydrží a plesniví.Chleba jsem dávala do utěrky a teď to nehrozí a rohlíky to samé je to kvalitou ,čím dál horší složeníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kdysi jsem zkoušela zmrazit čerstvé rohlíky...cytáhla jsem je za týden,ale byla jsem zklamaná - byly jako nejmíň den staré a nevoněly jako čerstvé...a navíc si myslím, že v dnešní době, kdy je každý obchod otevřený denně, je zmražování zbytečné. Pokud jedeme na chatu, tak se nezblázníme, když máme dva dny starý chleba. Mrazák mám na jiné věci.
Obrázek uživatelky
profil
nemám tak dobrou zkušenost s pečivem z mrazáku
Obrázek uživatelky
profil
Také dávám pečivo do mrazáku na horší časy ,ale ještě jsem si koupila od firmy BioVac podnos s poklopem na pečivo.Je to modernější waxi,bezvadně se nám osvědčilo.Pečivo je delší dobu čerstvé
Obrázek uživatelky
profil
pečivo dávám do mražáku a vytahuji vždy jen co sníme.Pečivo je jak čerstvé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda