MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slaďte oblečení s barvou vlasů

17. 06. 2010 | Pro ženy

Baví vás chodit sladěná od hlavy k patě? Slaďte oblečení i s vaší barvou vlasů, budete neodolatelná. Jestli zároveň toužíte po změně barvy vlasů, tak proč ne? Změna je život a někdy také příjemné zpestření. Ale nezapomínejte, že s novou barvou vlasů byste měla změnit i váš šatník. A jak ho změnit či poupravit vám poradíme v tomto článku.

 

Pokud máte…..

 

HNĚDÉ VLASY

Od čokoládové po oříškovou barvu vlasů se příliš nehodí černé nebo tmavě šedé oblečení, to by se postaralo o špatný kontrast barev a mohla byste působit jako šedá myška. „Ke hnědým vlasům obvykle doporučuji oděv hnědé barvy s výraznějšími barevnými vsuvkami. Například trička v hnědé barvě se žlutým nebo cihlovým károváním se opravdu hodí. Pokud jde o kabátky a teplejší svrchní oblečení, mají hnědovlasé ženy tu výhodu, že jim sluší oděv z hnědé kůže. A podobně i kožená obuv,“ doporučuje módní poradkyně a stylistka Martina Koliková. Hnědé vlasy působí přirozeně, žensky a půvab v nich je zaručen. Pro podtrhnutí vaší image a zdokonalení půvabu je dobré vybírat si z těchto barev – červená, vínová, fialová, hnědá, žlutá, cihlová, přírodní bílá, béžová.

 

BLOND VLASY

Asi nejznámější představitelkou blond vlasů v historii je Marilyn Monroe. Určitě každý zná tu krásnou fotku Marilyn, kde je v bílých šatech, které se jakoby nekontrolovaně nadouvají silou větru. Ale i přes tu krásu nejen Marilyn vlasů, je nutné podotknout, že bílá barva, pro blondýnku se světlou pletí, není zrovna správná volba. Co nosit, abyste byla stejně sexy a přitom měla vyvážený kontrast barev? Vsaďte na jednoduchost! A tou jednoduchostí se myslí černá. Kombinace vašich světlých blond vlasů a tmavého topu, šatů či košile je atraktivní. „Mnoho blondýnek se snaží působit sexy třeba díky sytě červeným šatům. Snad na každém večírku nějakou takto oblečenou slečnu potkám. Bohužel ale jen málokteré blondýnce výrazně červená barva sluší. Pokud chcete zaujmout a působit sexy, vždy máte jistotu v černé. S jinými odstíny se to musí umět a sladit je nebývá zrovna snadné,“  radí stylistka Koliková. A jaké barvy tedy nosit, abyste byla sladěná? Jistotu najdete v černé, ale i tyrkysové, růžové, námořnicky modré (která vypadá skvěle s bílými proužky) a fialové.

 

ZRZAVÉ VLASY

Zrzavých žen na světe moc není. Lze říci, že je to „ohrožený druh“, to ovšem jen v uvozovkách, protože stále více žen sází na ženskost červených, vínových či mírně nafialovělých odstínů. Máte zrzavou barvu vlasů? V tom případě nemusíte mít vůbec strach, že by vás někdo v bílých odstínech přehlédl, jako se to může stát u blond odstínů. Tady platí pravý opak! Budou vám slušet téměř všechny druhy světlých barev a to zejména přírodních. „Pokud máte tmavě zrzavé vlasy, neměla byste to ale přehánět s tmavým a černým oblečením. Vždy si vezměte alespoň bílou nebo světle zelenou šálu či jiný módní doplněk světlé barvy. A jestli máte spíše světle zrzavé vlasy, vyhněte se barvám, jako je béžová a žlutá. A sáhněte po něčem tmavším,“ doporučuje Martina Koliková.Vybírejte si z odstínů zejména z bílé, zelené, tyrkysové.

 

ČERNÉ VLASY

Černovlásky to mají nejjednodušší. „Na nikom nevypadají sytě rudé šaty tak sexy a atraktivně jako na ženě s havraními vlasy,“ tvrdí stylistka Koliková. Jediné barvě které by se měly vyhýbat je tmavě hnědá, v ní byste jako černovlasá kráska mohla působit trošku nudně. Naopak věnujte pozornost těmto barvám: bílá, světle růžová, červená, tyrkysová.

 

Nikolette

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mám hnědé vlasy a v mém šatníku je možná tak pouze 1 hnědé tričko. A kožené věci tedy vůbec...
Obrázek uživatelky
profil
šedovlasé ženy, ty se snad neoblékají? Právě ty si mnohdy neumí s barvami poradit. Jejich obličej už taky není nejmladší, ale přesto chtějí vypadat dobře. Nezapomínejte prosím na nás!
Obrázek uživatelky
profil
Červená sluší málokomu, a ještě méně to platí u blondýnek. Zkus jinou barvu. Smajlík Červená se dá snadno nahradit černou, která působí stejně dobře jako červená. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám špinavé blond vlasy a opravdu mi červená neslušíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles