Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.07. 2024
Dnes má svátek Věroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Spánek jako na obláčku. Jaké povlečení je to pravé?

24. 05. 2024 | Domácnost
Jak si usteleme, tak si lehneme aneb kvalitní a ničím nerušený spánek může přijít i díky správnému ložnímu prádlu. A proto bychom neměli podceňovat jeho výběr. Každému z nás totiž může vyhovovat něco úplně jiného. Jaké je tedy to ideální pro vás? Sáhnete po lehoučkém povlečení jako vánek, rádi se zachumláte do hřejivých materiálů či u vás vyhraje co nejjednodušší péče?

Pro citlivé snílky


Bezstarostný a ničím nerušený spánek i pro ty, kteří se potýkají s alergiemi a kožními onemocněními. Nepříjemným pocitům dušnosti či svědivému podráždění kůže se chce v noci vyhnout každý atopik či alergik. Častou příčinou bývají roztoči, kteří s velkou oblibou vyhledávají hlavně tkaniny přírodního původu, proto by se lidé trpící alergií na tyto drobné škůdce měli poohlížet spíše po syntetických lůžkovinách – na příklad mikroplyš – kterým se roztoči obloukem vyhýbají.

Pro jedince s citlivou pokožkou je naopak přírodní původ ložního prádla vítaným a žádaným atributem. Bavlněný či mušelínový materiál kůži zbytečně nedráždí, naopak svou jemností a hebkostí dopřává tělu potřebnou úlevu a odpočinek. Mušelín je také skvělou volbou v případě výběru lůžkovin pro ty nejmenší, jejichž jemná pokožka vyžaduje šetrnou a citlivou péči.

Pro milovníky luxusu


Pokud je ložnice vaším královstvím, kde dbáte i na ty nejmenší detaily, které dotváří celkový pocit luxusu a přepychu, jistě důkladně přemýšlíte i nad správným výběrem ložního prádla. Zaměřit byste se měli na kvalitní přírodní povlečení s vysokou gramáží, na příklad bavlnu renforcé, která prostředí ložnice dostatečně povznese a svou kvalitou podtrhne celkový dojem. Krok vedle neuděláte ani mušelínovým povlečením, které je oproti bavlněné variantě velmi lehkou a neokázalou tkaninou. Ložnice se tak za přítomnosti tohoto příjemného materiálu mění v místo plné svěžesti a dokonalé jemnosti. Třešničkou na dortu je pak volba barev a vzorů, díky čemuž se postel stane zaručeně dominantou celého pokoje.

Pro horkokrevné spáče


Slunečné dny už klepou na dveře a s nimi přichází i teplé noci, během kterých měníme péřové přikrývky a hřejivé povlečení za lehké a prodyšné alternativy. Univerzálním materiálem, na který se můžete i v období letního počasí jistě spolehnout, je přírodní bavlna. Tkanina se dokáže dokonale přizpůsobit okolním podmínkám, díky čemuž vám může dělat radost klidně i po celý rok! Přírodní materiál je totiž skvělým společníkem nejen během tropických, ale i mrazivých večerů.

V opravdu horkých dnech sáhněte po 100% egyptské bavlně. Mako jersey neboli egyptská bavlna během spánku dokonale absorbuje vlhkost a je prodyšným a lehkým materiálem, na který se člověk v parných nocích může opravdu spolehnout. Kvalitní Mako bavlněná vlákna jsou zpracována speciálním pletacím procesem, který zajišťuje, aby výsledná látka byla dokonale hladká a pružná. Díky tomu skvěle odvádí nadměrné teplo a zajišťuje tak pohodlný a ničím nerušený spánek.


Pro praktické hospodyňkymikroplyš


Dokonalá ložnice bez velké námahy. Kdo by si to nepřál! V průběhu hektického pracovního týdne není čas ani energie na zdlouhavé domácí práce, do kterých se řadí i neoblíbené žehlení. Řešením jsou nemačkavé materiály! Krepové povlečení si vás získá nejen pro své praktické vlastnosti, ale také jedinečným vzhledem. Je to látka, která se už ze své podstaty nesmí žehlit. Z tohoto důvodu je velmi oblíbenou volbou zaneprázdněných maminek, pro které je čas tou nejcennější komoditou.

Mezi úsporné materiály lze zařadit například i mikroplyš. Syntetická vlákna nevyžadují přílišnou péči, čímž šetří nejen čas, ale i náklady na svou údržbu. Hlavu si nemusíte lámat jen se žehlením, ale ani se zdlouhavým procesem sušení. Mikroplyšovému povlečení stačí pár hodin na sušáku, ze kterého může zamířit přímo do vaší čistě povlečené postele.

Ušetřit čas můžete i s bavlnou renforcé pomocí jednoduché vychytávky. Pokud přírodní materiál, který obvykle vyžaduje žehlení, vytáhnete ze sušičky ještě lehce navlhlý a rovnou jím povléknete své přikrývky společně s polštáři, tkanina bude příjemně vyhlazená i bez použití žehličky a žehlícího prkna.


Pro naše nejmenší


Požadavky na dětské ložní prádlo bývají vždy vysoké. Rodiče pátrají především po funkčním povlečení, které jednoduše odolá častému praní i náporu dětských hrátek. Děti si naopak přejí usínat v obklopení pohádkových postaviček, oblíbených pestrobarevných kombinací či za přítomnosti zvířecích kamarádů. Ložní prádlo tedy musí být nejen velmi kvalitní, ale také hravé a kreativní, aby potěšilo neomezenou dětskou představivost.

Materiál, ze kterého budou nadšení nejen rodiče, ale i jejich ratolesti, je například pevná 100% bavlna renforcé. Přírodní tkanina je díky vysoké gramáži a způsobu tkaní velmi odolná a vhodná na každodenní použití. Nemusíte se ji tedy bát prát i několikrát do týdne! Látka je také skvěle uzpůsobena pro barvení a kreativní zpracování, proto právě bavlněné povlečení nabízí široké spektrum barevných a rozmanitých motivů, ze kterých si vybere opravdu každý malý nocležník.


Pro romantické duše


Pomalá rána v objetí příjemného hřejivého povlečení, ve kterém budete chtít strávit celé dopoledne nebo i celý den. Flanelové ložní prádlo si získá srdce každého milovníka romantických okamžiků. Jde o speciálně upravenou bavlněnou tkaninu, která své unikátní vlastnosti a vzhled získává díky jedinečnému způsobu výroby. Přírodní vlákna procházejí procesem kartáčování, který materiálu dodává nezaměnitelnou podobu, jež je typická právě pro tolik oblíbený flanel. Povlečení vás překvapí nejen jemností, ale i hřejivými vlastnostmi, na které během chladných dnů nedáte dopustit.

Poetickým snílkům se zavděčí i kvalitní bavlněné povlečení, které si získalo přízeň už za doby našich prababiček. Vysoká gramáž a romantické motivy nadčasové klasiky vnesou do každé ložnice nádech útulných venkovských sídel viktoriánské Anglie.


Zdroj, foto: MK Lůžkoviny


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !