Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Atlas mužů

7. 09. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Atlas mužů
Autor: Oldřiška Podhorcová
Nakladatelství: Daranus
Rok vydání:2010
Rozměry: 130 x 200 mm
Počet stran: 192 str.
Cena: 249 Kč

Nehynoucí obdiv k mužům, nepomíjející úžas nad jejich myšlením i skutky, něžný vztah ke každé součásti jejich oděvu probudily v autorce potřebu zachytit, systematicky utřídit a pojmenovat vše, čím muž obohacuje život současné ženy - intelektuálky i dělnice. I rolnice.


atlas-muzu

Atlas mužů představuje na tři desítky typických mužských jedinců různého věku, naturelu, vlasového porostu, váhy i výšky. Autorka ví, že když Bůh dělala muže, myslela to jako vtip.
Rovněž je jí známo, že ne každý vtip se povede, přesto bude muže hájit do posledního dechu, neboť zastává názor, že bez chlapů by byla na světě nuda.




Ukázka z knihy Atlas mužů:

Připadalo mi dětinské, že dospělý muž tak lpí na věcech, které zjevně nepotřebuje, jenže každý jsme nějaký. Časem jsem pochopila, že dětinskost mého partnera je spíše jeho dětskost. Dětská žárlivost. A panovačnost.
„Já nedostanu nic?“ divil se, když jsem dětem dala v den vysvědčení po sáčku čokoládových bonbónů. „A kdepak máš výzo? Kolik máš jedniček?“ opáčila jsem v domnění, že jde o vtip. Beze slova odešel do kuchyně.
„Co blázníš? Snad jsi to nemyslel vážně?“  „A proč já nedostanu něco dobrého?“  „Máš mě.“  „Kdybys na mě myslela, taky mi koupíš bonbóny.“
„Ale Tibore, ty si je přece můžeš koupit sám. A každý den. Tohle měla být jen taková prémie, že se celé pololetí holky snažily.“ „Já se snažím pořád.“ „Tibí,“
přišla za námi diplomatka Katka. Majda zůstala stát na chodbě a tvářila se kysele. „Tibí,“ zopakovala Kajda. „My se s tebou rozdělíme.“ Podala otčímovi sáček a houkla na sestru: „Pojď taky.“  Majda se přišourala a každou buňkou těla dávala najevo, jak nesouhlasí. „Holky, jste hodné, ale nechte si to. Já Tibíkovi koupím bonbóny zítra.“ „Ale ne, to je správné, že se chtějí rozdělit. Nech je. Když mi každá dáte půl, budeme mít všichni stejně.“  „Jak to?“ nakrabatila čelo Katka. „Ty budeš mít víc.“  „Ne. Vy každá budete mít půl a já budu mít půl od tebe a půl od Majdy.“ Zvláštní krkounství u jinak celkem štědrého Tibora se projevovalo i nad pečenými sladkostmi. Jestliže jsem upekla koláčky a srovnala je na mísu, neměl přehled, kdo kolik snědl, a připadal si ošizený. Abych tomu předešla, začala jsem dělat koláč na celý plech. Po upečení jsem ho rozdělila na čtyři části a Tiborovu jsem položila nerozkrájenou na samostatný talíř. Ale ani to ho neuspokojilo. Když jedl svou čtvrtku čtvrtý den, zatímco po našich se už zaprášilo, koláč mu připadal oschlý nebo naopak moc zvlhlý, prostě už mu nechutnal. „Vem si koláček,“ nabízel Katce. „Díky, už nechci,“ odpověděla. „Dej si koláč,“ vnucoval Majdě. „Ne,“ odmítla i ona. „Máš zmlsané děti,“ pravil a nadrobil koláč do misky naší Belle. Čuchla k němu a vyběhla na zahradu. Čokl nevděčný.

O autorce:

Mgr. Oldřiška Podhorcová (*1948) se narodila a žije v Praze. Vystudovala Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy, pracovala jako tisková redaktorka, programová televizní hlasatelka, průvodčí tramvaje, plnička propan butanových bomb, dramaturgyně televizní redakce zábavy, scénáristka, autorka českých dialogů nekonečného amerického seriálu, copywriter reklamní agentury, šéfredaktorka a redaktorka několika časopisů. Jako novinářka na volné noze přispívá do časopisů věnujících se bydlení a životnímu stylu. Její poslední láskou se stala švédská tepelná čerpadla. V nakladatelství Daranus jí v roce 2009 vyšla humoristická novela Co vzrušuje velké holky.


Tuto knihu Atlas mužů koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Daranus.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zvláštny titul
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles