Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jean Powerová - Korálky: Jak na to

8. 04. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Korálky: Jak na to
Autor: Jean Powerová
Nakladatelství: Metafora
Datum vydání: 2. 2. 2012
Vázaná vazba
Formát: 190 x 247 mm
Počet stran: 160 str.
Cena: 299 Kč

Všechny možné otázky a odpovědi k problematice práce s korálky, více než 300 rad, technik a tipů... Ať už chcete navlékat, drátovat nebo tkát s korálky, podrobné fotografie a nákresy postupů vás při práci povedou krok za krokem. Vyobrazené techniky jsou seřazené tak, aby vyhovovaly vašim rostoucím nárokům a postupu práce.

Korálky: jak na toNaleznete zde množství rad od výběru správných nástrojů a materiálů po tipy pro detailní provedení konečných výrobků s profesionálními výsledky. Nebo zde můžete zapátrat i jen po konkrétním řešení nějakého technického problému. Získejte informace o ozdobném uzlování, rychlém a snadném navlékání a práci s drátem.

Nebojte se kombinovat starožitné korálky s moderními, do výrobků včleňovat přívěsky a komponenty a přizpůsobovat si a navrhovat vlastní předlohy.
Ať už chcete pracovat s většími skleněnými, křišťálovými korálky či drobným rokajlem, pracovat s drátem, nebo tkát s korálky, vyrábět bižuterii jako dárky nebo i na prodej, tato kniha vám pomůže zodpovědět takřka všechny otázky.

Ukázka z knihy:


Začínáme s korálky

Korálky lze dělit na dvě hlavní skupiny, tedy na přírodní a uměle vyrobené. V každé z těchto skupin je pak mnoho dalších druhů korálků, které se od sebe liší různými vlastnostmi. Váš výběr bude záviset na mnoha faktorech, např. jaké barvy a tvary máte rádi nebo komu je určený váš budoucí výrobek. Také závisí na tom, kolik chcete za korálky utratit peněz, na designu, který zamýšlíte, nebo jaké korálky jsou pro vás dostupné. Nicméně rozhodující při nákupu zůstane váš estetický dojem.

Korálkům podobné materiály

Může být překvapující, co vše lze při výrobě bižuterie použít. Kovové podložky, těstoviny, flitry, knoflíky a mnoho dalších předmětů lze aplikovat stejně dobře jako korálky, stačí jen, aby měly dírku na provlečení nitě či drátku.

Jak na to

Natažení nitě
Pokud potřebujete, aby se vámi zvolené nitě při práci neroztahovaly, protože pak by při navlékání vznikaly nevzhledné mezery, vezměte si dlouhý kus nitě, navlečte na ni větší množství těžších korálků a pověste někam na klidné místo, jako je klička u okna nebo věšák. I když se tuto nit později rozhodnete nepoužít, stále ji budete mít připravenou a dostatečně roztaženou pro případné další použití.

Zkuste to

Zásobník a řezač nití na cesty
Z použité krabičky na zubní nit s vestavěným ostřím lze snadno vyrobit velmi praktický cestovní zásobníček na nitě.

Zkuste to

Sady šperků
Při výrobě jednoho šperku, jako třeba náramku či náhrdelníku, je dobré k nim přidělat rovnou i náušnice. Může vám to hodně pomoci při prodeji šperků, kdy si zákazníci tyto náušnice často koupí navíc k vybranému náhrdelníku, nebo je můžete i přibalit jako bonus k objednávce. Zákazník je pak bude zajisté nosit častěji, protože mu budou připomínat vaši velkorysost a šikovnost.

Tuto knihu Jean Powerová - Korálky: Jak na to koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Metafora.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle