Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Laura

13. 06. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Laura
Autor: JK Johansson
Nakladatelství: Plus
Vázaná vazba s papírovým přebalem
Datum vydání: 11.5. 2015
Formát: 130x 190 mm
Počet stran: 208
Cena: 212 Kč

Co se stalo Lauře Andersonové? Miia Pohjavirtová, bývalá policistka se specializací na internetový zločin, začíná novou kariéru jako metodička prevence na střední škole, kterou dříve sama navštěvovala.


LauraTěsně před začátkem školního roku zmizí během školní zábavy v sobotu večer studentka Laura Andersonová, klientka Miina bratra, školního psychologa Nikkeho. Když Lauřini rodiče založí facebookovou stránku za účelem lokalizovat svou dceru, Pandořina skřínka se otevírá a ovlivní jindy poklidný chod městečka Palokaski je narušen...

První díl trilogie Prokletí Městečka Palokasi je napínavý psychologický thriller odehrávající se v době sociálních sítí a internetových diskusí.

Ukázka z knihy Laura:


ŠKOLA V PALOKASKI se pořád zdála nepřirozeně velká. Miia čekala, že se budova scvrkla, stejně jako všechno ostatní, co si pamatovala z dětství. Ohromný prales před školou, ve kterém si v osmdesátých letech hrávali, vypadal jen jako malý parčík, ale budova školy byla v očích sedmatřicetileté ženy stejně velká a ošklivá a vzbuzovala stejný respekt jako v době, kdy bylo Miie třináct. Školní dvůr se ale zmenšil. I kontejnery. Opravdu si jako děti myslely, že za nimi skryjí svoje cigarety a vášnivé polibky?

Hlavní dveře školy klaply známým zvukem a Miia si vzpomněla na ten chaos, když se stovky ječících žáků vyřítily o přestávce ven. Teď se ale klapnutí rozléhalo prázdnými chodbami.
Jen zvenku se vzdáleně ozývala helikoptéra. Byl poslední den letních prázdnin, zítra se škola znovu zaplní žáky, přestože jim se zpátky do lavic vůbec nebude chtít. Miia cílevědomě zamířila ke sborovně. Nebo k místu, kde sborovna před dvaceti lety bývala. Říká se jí vůbec ještě sborovna?

Ani občanka už není občanka, ale ZSV. A z pracovního vyučování jsou praktické činnosti.
Chodby se změnily. Po stranách se objevily uzamykatelné skříňky v americkém stylu. Takové ty plechové, známé z fillmů ze střední. Zamlada nosili knížky jen v aktovce a vláčeli se s nimi z jedné třídy do druhé. Ve škole nebývala ani pohodlná designová křesílka a moderní zářivky.

Více informací nejen o této knize Laura se dozvíte také na stránkách nakladatelství  Albatros Media.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !