8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejprodávanější historický román Na věky věků

5. 06. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Na věky věků
Autor: Ken Follett
Překlad: Libuše a Luboš Trávníčkovi
Nakladatelství: Knižní Klub
Rok vydání: 2009
Počet stran: 928 str.
Rozměry: 153 x 234 mm
Cena: 499 Kč

Kniha Na věky věků je nejprodávanější beletristická kniha světa v roce 2008 podle měsíčníku Publishing Trends, New York. Je volným pokračováním románu Pilíře země (Knižní klub 2002), u nás prodáno patnáct tisíc výtisků. Román dosud vyšel ve třiceti zemích.

V rozsáhlém příběhu s historickým námětem nás Ken Follett zavádí do středověkého anglického městečka Kingsbridge, avšak o zrhuba sto padesát let později než v románu Pilíře země (Knižní klub 2002). Do spletitých osudů obyvatel Kingsbrigde 14. století, jejichž život je nerozlučně spjat s chodem dvou místních klášterů a bchodními úspěchy vlnařského cechu, tentokrát podstatným způsobem zasáhne největší pohroma seslaná na lidský rod: epidemie nemoci známé jako velká či černá smrt, moru, který vyhladí skoro polovinu tehdejší evropské populace.  

O autorovi:

na-veky-vekuKEN FOLLETT se narodil roku 1949 v Cardiffu ve Walesu. Po studiu filozofie na londýnské University College pracoval jako reportér, nejdříve v listu South Wales Echo, později ve večerníku Evening News. Brzy se začal věnovat psaní vlastních knih a stal se uznávaným a oceňovaným autorem kriminálně či špionážně laděných příběhů. Za knihu The Eye of the Needle (1979) získal Edgara, prestižní cenu udělovanou na počest Edgara Allana Poea. Celosvětovou popularitu mu však přinesl titul jiného žánru - Pilíře země (1989), obsáhlá a barvitá historická próza z prostředí Anglie 12. století. Do téhož anglického městečka Kingsbridge se Follett po osmnácti letech vrátil a rozehrál v něm další strhující středověký příběh, jejž přinášíme čtenářům v této knize. Autor žije v současné době se svou ženou v Anglii.

O knize Na věky věků:

Píše se rok 1327. Život v anglickém městečku Kingsbrigde je nerozlučně spjat s chodem dvou místních klášterů, mužského a ženského, které společně sdílejí péči o slavnou kingsbridgeskou katedrálu. Zatímco však jeptišky, které spravují místní špitál, získávají štědré dary od vděčných uzdravených pacientů, mniši přežívají v chudobě a zaslepené nevědomosti, sžíráni závistí a touhou zmocnit se majetku svých "konkurentek".
Blahobyt prostých kingsbridgeských obyvatel je jinak zcela závislý na obchodních úspěších či neúspěších vlnařského cechu. Někteří z nich - děti místního lapky Gwenda a Philemon, cechmistrova dcera Caris, stavitel Merthin či jeho bratr Ralph - však vezmou osud pevně do svých rukou a pokusí se postavit všem jeho rozmarům, ať s úmysly dobrými a prospěšnými či sobeckými a prospěchářskými. Životní cesty všech však postupně, podstatně a neodvratně zkříží největší tehdejší pohroma seslaná na lidský rod: morová epidemie nemoci známé jako la moria grande, velká smrt...
Také ve svém druhém románu s historickým námětem nás Ken Follett zavádí do středověké Anglie; od příběhů lidí zasvětivších svůj život stavbě katedrály, jež vylíčil v Pilířích země (1989), však nechal uplynout zhruba sto padesát let. Místo, kde byl zbudován tento velkolepý svatostánek, se tak opět stalo dějištěm spletitých příběhů několika postav, které tu prožívají své lásky a nenávisti, ovládáni chamtivostí i pýchou, vášněmi, ctižádostí, touhou po poznání, ale i po pomstě...


Tuto knihu Velká kniha rostlin koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !