Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rudi Beiser - Čaje z bylinek a ovoce

31. 01. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Čaje z bylinek a ovoce
Autror: Rudi Beiser
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2012
Rozměry: 138 × 200 mm
Vázaná vazba
Počet stran: 176
Cena: 214 Kč

Máte rádi bylinné a ovocné čaje? Nyní si je můžete vlastnoručně připravit. Když se bylinky sklidí v optimální době a šetrně se usuší, jejich chuť a blahodárný účinek jsou jedinečné. Přehledný atlas nabízí 68 bylin seřazených abecedně podle latinských názvů.

Čaje z bylinek a ovoceUmožňuje bylinky v přírodě bezpečně rozpoznat a připravit si smícháním originální směsi. Podrobnosti o chuti a účinku doplňují praktické rady do kuchyně, recepty, kalendář sběru i tipy pro pěstování bylinek na zahradě.

V knize Čaje z bylinek a ovoce se dozvíte:


Jak snadno najít ty správné rostliny a bezpečně je rozpoznat
Základní informace o sběru, sušení a kombinaci bylin
Podrobnosti o přípravě, chuti a účinku 68 bylin
Praktické rady do kuchyně i pro zahradu
S kalendářem sběru a recepty

Ukázka z knihy Čaje z bylinek a ovoce:


Úvod
Tato kniha se zaměřuje hlavně na požitek z lahodných čajů. Proto představuje takové rostliny, z nichž se dají připravit zvláště chutné nápoje. Podrobně popisuje celkem 68 rostlin a plodů: kde se dají najít, jak se určují, čím se liší od podobných rostlin a jak z nich můžeme připravit vynikající čaj.
Portréty rostlin jsou vždy sestaveny podle stejného schématu. Levá strana s velkou fotografií a botanickými odkazy slouží k určení rostliny. Pravá strana je věnována jejímu zpracování a využití jako suroviny.

Detailně jsou zde popsány zvláštnosti jednotlivých rostlin a uvedeny informace ohledně jejich sklizně, sušení a vlastní přípravy čaje. Malá fotografie ukazuje, jak rostlina vypadá po šetrném usušení, připravena k použití. Portrét rostliny završují zajímavé informace o její historii a zvyklostech jejího využití jako léčivky. V rámečku jsou uvedeny užitečné rady a recepty k souvisejícím tématům, jako jsou bylinné čaje, bylinná zahrádka či vaření s planě rostoucími bylinami.

Představíme vám výhradně rostliny, které se vyskytují se v našem středoevropském klimatu. Většinou jsou to planě rostoucí byliny, z nichž jen několik málo druhů se pěstuje v zahradách. O těch se zmiňujeme jen proto, že jde o důležité aromatické rostliny, které dodají čajovým směsím příjemnou chuť. Kdo nemá vlastní zahrádku, může tyto rostliny nakoupit jako hotové čaje a přidat je do navrhovaných receptů namísto zahradních bylinek.

Tuto knihu Rudi Beiser - Čaje z bylinek a ovoce koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
čaj piji i bez rumíku...SmajlíkTo jen,že nás tady Babida láká....Ovocné kupujeme...jinak ze zahrady šalvěj...
Obrázek uživatelky
profil
bylinkové čaje ty já prostě miluji.
Obrázek uživatelky
profil
bylinkové čaje, nejaké bylinky si aj pestujem a túto knihu by som rada vlastnila. Asi sa pôjdem pozrieť do kníhkupectva a prípadne si ju aj kúpim.
Obrázek uživatelky
profil
Je zima,každej ted pijeme čajíky dle svého výběru,ale neni nad bylinkové čaje-chutnají miSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám ráda všechny druhy ovocných i bylinných čajů, hlavně ted, v těch btřeskutých mrazech není nad lahodný čaj s malinkou troškou rumíka, co vy na to ???
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles