8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Všechno nejlepší, Anno

2. 01. 2021 | Knižní tipy
Název: Všechno nejlepší, Anno
Autorka: Petra Š. Jirglová
Datum vydání: 12 / 2020
Nakladatelství: Ikar
Formát: 156 × 237 mm, 535 g
Počet stran: 344
Vazba: pevná vazba
Cena: 399 Kč

Osmadvacetiletá Anna život, který by jí mohl leckdo závidět. Bydlí v krásném bytě s úžasným přítelem, jehož firma je na vzestupu, a tak se Anna může plně soustředit na péči o domácnost.

Jejich vztah je bez poskvrny a je jen otázkou času, kdy Radim před Annou poklekne a požádá ji o ruku – a Anniny blížící se narozeniny by mohly být tím dnem, zvlášť když je Radim poslední dobou takový tajnůstkář…

Všechno nejlepší, AnnoJenomže namísto zásnubního prstenu se Anně dostane k narozeninám zjištění, že není jedinou ženou v životě svého milého a mladá dívka je najednou postavena do situace, kterou dlouho nepoznala: musí se o sebe postarat úplně sama.
Rychlý sled událostí ji zavede do Velké Británie, aby zde začala úplně novou kariéru, a ne, není to ve velké londýnské právnické firmě, jak si myslí otec s matkou. Na zapadlém anglickém venkově jsou klientelou coby novopečené au-pair dvě nezvladatelné dospívající dívky, pár stejně nezvladatelných smradlavých psů, hejno slepic a zuřivý kohout, který nebohou dívku zjevně nenávidí…



O autorce knihy Všechno nejlepší, Anno


Petra Š. Jirglová vždy ráda cestovala - ať už za zábavou, nebo za prací, a tato vášeň stála v základech nejen její úspěšné prvotiny Letuška z Economy aneb co na Instagramu neuvidíte (2019), ale i románového debutu Všechno nejlepší, Anno, který je volně inspirován životem v její milované Anglii. Autorka o svých cestovatelských zážitcích píše blog TooSweetNothings, kde také komentuje aktuální společenské dění. Je původem ze Sokolova, s manželem a synem však žije v Praze. Bojí se koček.


Ukázka z knihy Všechno nejlepší, Anno


Dveře od svého oblíbeného baru Náměstí na Andělu jsem otevírala přesně ve 20.15, tedy tak, jak jsem si naplánovala. Nechtěla jsem přijít ani moc pozdě, ale ani moc brzo, abych mohla již usazené ohromit svým vzhledem. Obyčejně si vystačím s BB krémem a řasenkou, ale při slavnostních příležitostech se díky kosmetickým zázrakům a YouTube tutoriálům dokážu proměnit ve hvězdu ze stříbrného plátna. Nebo alespoň ve hvězdu ochotnického divadla. Každopádně sebevědomí jsem měla posilněné tlustou vrstvou mejkapu, upnutými tyrkysovými šaty, novými lodičkami na rozumně vysokém podpatku a třemi sklenkami chardonnay, které jsem zvládla doma za zvuků hlasité taneční hudby a předvádění se v zrcadle.
„Překvapenííí!"
vřískala Aneta na celý bar, který ještě nebyl řádně rozjetý a jeho návštěvníci čekali na pozdější hodinu a pár koktejlů, aby se mohli odvázat. Všichni se na Anetu dívali s trapným posměškem. Já jsem zůstala v rozpacích stát u dveří.
„Jaký překvapení, vždyť jsem to zorganizovala já, a kde jsou sakra všichni?"
Aneta se nenechala vyvést z míry a přispěchala mi nasadit narozeninovou čepičku. „No já nevím, zatím jsem tu já, a to ti musí stačit!“ řekla rozverně a kopla do sebe zbytek vína. Zřejmě tam už nějakou dobu seděla a nebyla to první a rozhodně ne poslední sklenička toho večera. Anetě jsem záviděla její nepředstíranou sebedůvěru, nebojácnost a ostré lokty. Navíc byla upřímně laskavá a hodná. Známe se už od gymplu a vždycky jsem k ní přirozeně vzhlížela pro její nadhled a racionalitu. Byla přesně ten typ, co se z ničeho jen tak neposere. Byla krásná, takovým tím skromným způsobem. Lesklé hnědé vlasy měla zastřižené na mikádo, byla o půl hlavy vyšší než já a všechno, co si na sebe kdy oblékla, jí strašně slušelo. Nikdy toho nezneužívala.
Podrážděně jsem vytáhla mobil z kabelky a začala jsem vytáčet Radima. Celý den jsem se mu schválně neozvala, zaprvé abych ho nerušila a zadruhé protože jsem na něj byla trochu uražená kvůli ránu. Přirozeně jsem čekala, že on bude na místě první, objedná lahev prosecca a přivítá mě dlouhým polibkem a kyticí růží. Nebo aspoň že tam prostě bude...


Tuto knihu Všechno nejlepší, Anno zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu a e-shopu Luxor.cz.

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Všechno nejlepší, Anno:

Všechno nejlepší, Anno
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !