Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7. září budou zářit Světlušky

1. 09. 2011 | Kultura
Devátý ročník sbírky pro nevidomé podpoří s Anetou Langerovou i řada známých osobností . Po úspěchu netradiční kavárny POTMĚ, kde hosty v naprosté tmě obsluhovali nevidomí kavárníci, se ve středu 7. září do všech koutů České republiky rozlétnou Světlušky, aby rozzářily ulice českých a moravských měst. Uskuteční se již 9. ročník celonárodní charitativní sbírky Den, kdy září Světlušky, pořádané Nadačním fondem Českého rozhlasu.

Ve více než 300 městech budou mít lidé opět možnost potkat na 6 000 dobrovolníků v kostýmu broučka a koupit některý ze sbírkových předmětů - originální píšťalku se Světluškou, kuličkovou hru nebo náramek, který svítí ve tmě.

Společně se Světluškou a její patronkou Anetou Langerovou budou také zářit například herci Pavel Liška, Anna Polívková, moderátorka Jolana Voldánová, den-kdy-zari-svetluskyzpěvák Marek Ztracený a další známé osobnosti. Výtěžek z prodeje sbírkových předmětů je určen do sbírky Světluška na přímou pomoc nevidomým dětem a dospělým.

Dárci mohou Světlušku podpořit kdykoliv v průběhu roku odesláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA (1 DMS = 30 Kč, Světluška obdrží 27 Kč), nebo ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA (pravidelná měsíční podpora Světlušky ve výši jedné DMS po dobu jednoho roku). Sbírkové konto Světlušky „deset devítek" 99999 99999/0100 je rovněž otevřené po celý rok.

Během osmi let Světluška rozdělila více než 60 milionů korun, jen v předcházejícím roce tato částka činila 9,5 milionu korun. Z loňské sbírky Světluška například podpořila devítiletou Lucku F. z Hrubé Skály, kterou provází ve škole už druhým rokem. Příspěvek na pedagogického asistenta, učebnice v Braillově písmu a speciální pomůcky je pro Lucku a další nevidomé děti jistotou, že budou se svou rodinou a kamarády a nebudou muset dojíždět do speciální školy, nebo být na internátu.

den-kdy-zari-svetluskyFilipovi H. z Prahy, který má pohybové a zrakové postižení, přispěla Světluška na asistenčního psa. Fenka Emilka mu pomáhá k větší samostatnosti a v kontaktu s okolím. Může se tak aspoň částečně odpoutat od závislosti na své rodině a osobních asistentech.

Světluška směřuje svou pomoc také mezi nadané zrakově postižené studenty, umělce a sportovce.
Např. Pavlovi V. z Hvozdu a Anně Marii H. z Prahy přispěla na pianino pro jejich budoucí hudební kariéru. Pavel získal příspěvek také na počítač s hlasovou a hmatovou podporou, který mu usnadní jeho studium. Studijním stipendiem Světluška v loňském školním roce podpořila 29 studentů se zrakovým postižením na středních a vysokých školách.  

Světluška také podporuje projekty Společnosti pro ranou péči, LORM - Společnosti pro hluchoslepé, sdružení OKAMŽIK a mnohé další.

Zdroj, foto: AXA

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !