Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pražské Znění 2010

26. 08. 2010 | Kultura
Alikvotní festival letos rozezní koncertní prostory gotického královského paláce na Staroměstském náměstí dne 4.9.2010 v Praze. Mezinárodní setkání umělců a interpretů se zájmem o alikvotní zpěv a novodobé formy alternativní muziky. V jednom z pěti festivalových koncertů se představí Českému publiku německé kvarteto Stahlquartett. Na čtyři kovová čela v Praze poprvé zahraje alikvotní zpěvák Jan Heinke, komponista Peter Andreas, jazzový pianista Michael Antoni a hudební pedagog Alexander Fülle.
Festivalová akademie nabídne intenzivní exkurzi do světa alikvotního zpěvu a hlasové improvizace. Prožijete atmosféru spojení gotického prostoru s harmonií alikvotních sfér.


Účinkující
Významnými hosty letošního festivalu se stanou německý alikvotní zpěvák Wolfgang Saus, kanadská alikvotní zpěvačka Kiva Šímová, ženský kvartet Yellow Sisters, alikvotní duo Vola voce - žačka indického Svámí Sri Sai Kaleshwary Claudiha Gayatri Matussek a bonnský alikvotní zpěvák a sbormistr Lothar Berger. Setkání s travnatou stepí přinese živelná hudba mongolské hudební skupiny HOSOO & Transmongolia. Poezii a emocionální svět ženské a romské duše přinese koncert dvou výrazných osobností worldmusic německá intuitivní zpěvačka Regina Lindinger a Ida Kelarová.

Program
9.00 - 10.30
INTENZIVNÍ HLASOVÁ PRŮPRAVA PRO ÚSPĚŠNOU PRODUKCI ALIKVOTNÍHO TÓNU

10.30 - 12.00
HUDEBNÍ INTERVALY A HLASOVÁ IMPROVIZACE - Bernd Michael Sommer

13.15 - 15.15
HLASOVÉ FORMANTY A DALŠÍ PODPŮRNÉ TECHNIKY PRO JASNÝ
ALIKVOTNÍ TÓN - Wolfgang Saus

15.30 - 17.30
VÝUKA ZÁKLADNÍCH ALIKVOTNÍCH TECHNIK - Kiva Šímová

Koncerty
12.15 - 13.00

MALÝ POLEDNÍ KONCERT
Alikvotní sbor AURALIA (sbormistr Kiva Šímová) a hosté

18.00 - 19.00
HARMONIVERSUM  zvukové dimenze
Michael Reinmann (klavír), Wolfgang Saus (alikvotní zpěv)

19.30 - 20.30

EUROPEAN OVERTONE CHOIR
koncert mezinárodního alikvotního sborového tělesa

Cíl festivalu
Předvést veřejnosti alikvotní zpěv, ukázat jeho různorodost a záběr vážné, populární, etnické i alternativní muziky. Dále představit umělce a skupiny zabývající se různými způsoby hlasových technik zpěvu vycházejících z tradic dávných kultur a seznámit veřejnost s etniky, která alikvotní zpěv používají.

Festivalový program doplní řada workshopů zaměřených na umění alikvotního zpěvu a uvolnění strachu z vlastního hlasového projevu. Cílovými skupinami Pražského Znění jsou studenti a pedagogové hudebních škol, odborná veřejnost, mládež se zájmem o alternativní muziku a duchovní rozvoj a řada příznivců alikvotního zpěvu z Čech a Evropy. Součástí festivalu jsou přednášky, prezentace, projekce a expozice spojené s tématy všestranného využití hlasu a zvuku historie, hlasové techniky, relaxace, terapie a jiné.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pekne pripravené
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles