Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční koleda - Roden a Chýlková na jednom jevišti

1. 11. 2011 | Kultura
Vánoce dnes 2011 je nový umělecký projekt Studia DVA. Jedná se o každoroční rozšíření vánoční nabídky v prostředí kulturní scény jak v Čechách, tak na Slovensku. V rámci prvního ročníku vznikne nový hudebně divadelní projekt Vánoční koleda, který bude mít světovou premiéru 21. listopadu 2011 v Divadle Hybernia. 

Stejně jako na jiných našich projektech spolupracujeme s výjimečnými herci a umělci zejména z České republiky ale také ze Slovenska. Dochází tak ke vzájemné kulturní výměně, která navazuje na dlouholetou tradici česko-slovenského divadla.  Věříme, že tento nový a ojedinělý projekt Vánoční koleda obohacený o výrazné inscenátory přispěje k rozšíření kulturního života, propojí jednotlivé umělecké žánry, připraví tvůrčí příležitosti a přinese nové impulsy v umělecké tvorbě vůbec.

vánoční koleda21. listopadu se odehraje v Divadle Hybernia světová premiéra nového hudebně divadelního projektu Vánoční koleda. V představení na motivy slavné povídky Charlese Dickense se spolu, na jednom jevišti, setkají Karel Roden a Ivana Chýlková. V režii Ondřeje Sokola dále vystoupí slovenská šansonová zpěvačka Szidi Tobias, rocker David Koller a sólistka Státní opery Marina Vyskvorkina.

Výpravný příběh Vánoční koleda nabízí propojení jednotlivých uměleckých žánrů. Tři výrazné a naprosto rozdílné hlasy současné hudební scény Szidi Tobias, David Koller a Marina Vyskvorkina zaručují, že povýší klasický muzikálový styl na neopakovatelný zážitek. To vše se odehraje za doprovodu živého orchestru Kryštofa Marka. Všichni vystupují živě na jednom jevišti při každém představení.

Představení Vánoční koleda připomene atmosféru a mystiku vánočního Londýna první poloviny 19. století. Diváci se stanou svědky přeměny, vykoupení a nápravy mrzoutského nelidy a lakoty Scrooge v jedinečném podání Karla Rodena. V roli duchů Vánoc, kteří jej postupně na Štědrý den navštíví, se představí Ivana Chýlková, Szidi Tobias a Marina Vyskorkina. Pro Davida Kollera je připravena role ducha Jacoba Marleyho, který varuje hlavního hrdinu před smrtí v osamělosti, pokud se nezmění.

Součástí představení budou také kouzelnické triky a akrobaté. „Používáme neobvyklé prostředky, hodně se vyjadřujeme obrazově a pak pochopitelně hudbou. Čtení dvaceti stran knihy nahradí jedna písnička nebo čtyři salta,“ říká Ondřej Sokol, scénárista a režisér Vánoční koledy. Chybět nebudou ani dětští herci a zpěváci.

Producent Studia DVA Michal Hrubý k obsazení dodává: „Stejně jako na jiných našich projektech spolupracujeme s výjimečnými herci a umělci zejména z České republiky ale také ze Slovenska. Dochází tak ke vzájemné kulturní výměně, která navazuje na dlouholetou tradici česko-slovenského divadla. Divákům chceme nabídnout zážitek na pomezí divadla, koncertu a muzikálu.“

V hlavních rolích:


Ebenezer Scrooge:  Karel Roden

Duch Jacoba Marleyho:  David Koller

Duch minulých Vánoc: Szidi Tobias

Duch současných Vánoc: Marina Vyskvorkina

Duch budoucích Vánoc: Ivana Chýlková

Bob Rastr, Scroogeův zaměstnanec: Roman Štabrňák

a další…

O hercích:

vánoční koleda

Szidi Tobias
Szidi Tobias je členkou souboru bratislavského Divadla Astorka Korzo '90, kde hrála například v kultovní inscenaci hry Rudolfa Slobody Armagedon na Grbe, v Goldoniho komedii Sluha dvou pánů, v dramatizaci Dostojevského románu Zločin a trest, pod názvem Vražda sekerou v sv. Peterburgu, Ostrovského dramatu Les a v dalších.

V letošním roce získala cenu divadelní kritiky DOSKA 2011 za nejlepší ženský herecký výkon divadelní sezóny. Za ztvárnění Evy v televizním filmu P. Krištúfka Dlouhá krátká noc získala na festivalu Art Film 2004 v Trenčianských Teplicích cenu Igric. Za herecký výkon ve filmu Pod hladinou má prémii slovenského Literárního fondu.

Kromě herectví se věnuje hlavně zpěvu, její osobitý vklad do světa slovenského i českého šansonu je nepřehlédnutelný. Doposud nahrála čtyři alba: Divý mak (2001), Punto Fijo (2003), Pod obojím (2008) a Do vetra (2010). Spolupracuje také na hudebních projektech české autorské dvojice Hapka-Horáček. Studio DVA produkovalo její dvě poslední alba.

David Koller
Patří k významným muzikantům střední generace českého bigbítu. Autor mnoha dnes již klasických hitů se nejvíce proslavil jako lídr rockové skupiny Lucie, kde působil v letech 1987 až 2005. Účinkoval i v dalších rockových formacích (Kollerband, Pusa, Žentour, Jasná páka), byl též hudebním producentem (Koistinen, Alice, Plexis, Oskar Petr, Walk Choc Ice, Lucie Bílá).

Spolu s Michalem Dvořákem složili hudbu k filmu Amerika (1994), Poslední přesun (1995) a Mrtvej brouk (1998).  David Koller již přes dvacet let bezpochyby patří mezi nejzajímavější muzikanty české hudební scény. V roce 2011 v rámci hudebních cen Anděl získal ocenění zpěvák roku.

Marina Vyskvorkina
Marina Vyskvorkina je sopranistka ruského původu, jejíž mezinárodní kariéra začala v roce 1998. Zvítězila na mnoha prestižních hudebních soutěžích a stala se objevem devadesátých let a dodnes patří k nejvyhledávanějším sopranistkám.  Marina Vyskvorkina má na operním repertoáru především Violettu (Verdi – La traviata), kterou zpívala ve vídeňské a hamburské Státní opeře, ve Státní opeře Praha, v Národním divadle v Praze a v Brně a ve Státní opeře v Oděse. Dále vystupuje na předních světových scénách v Gran Opera v americkém Connecticutu, v Teatro Massimo v Palermu, dále v operních domech ve Vídni, ve Stamfordu, v Parmě, Piacenze a mnoha dalších.

Karel Roden
Jeden z nejvýraznějších herců českého filmu a divadla. Karel Roden se n
arodil v rodině, kde hercem byl jeho otec i děd.  Rodenova filmová kariéra začala roku 1984 rolí studenta medicíny Honzy ve druhém pokračování série Básníků Jak básníci přicházejí o iluze a strmě pokračuje dodnes. Patří mezi herce, kteří se prosadili také na mezinárodním filmovém poli.  Je držitelem mnoha prestižních ocenění. Se Studiem DVA spolupracuje od počátku. Vystupuje v inscenacích Otevřené manželství, O lásce, Zdravý nemocný a Prší.

chýlkováIvana Chýlková
Ivana Chýlková patří bezesporu mezi nejobsazovanější české herečky. Za svou dlouhou kariéru se stala specialistkou na silné, moderní a emancipované ženy, které děsí, ale zároveň neodolatelně přitahují mužskou část publika. V Činoherním klubu za roli Saviny Graziové ve hře Luigi Chiarelliho získala Cenu Sazky za nejlepší ženský herecký výkon. Mezi nejznámější filmové a televizní projekty patří Čas sluhů (1988), Čas dluhů (1998), Oběti a vrazi (2000). Za roli ve filmu Díky za každé nové ráno (1995) získala Českého lva a za hlavní roli v TV seriálu podle románu E. Kantůrkové Přítelkyně z domu smutku (1994) získala Velkou zlatou cenu na televizním festivalu v Cannes.

V říjnu přichází do kin nový film Alice Nellis Perfect Days, ve kterém Ivana Chýlková ztvárnila jednu z hlavních rolí. Se Studiem DVA spolupracuje od počátku v inscenacích Madame Melville, Absolvent, Klára a Bára a v minulém roce nastudovala titulní roli v muzikálu Hello, Dolly!, za kterou se dostala do širší nominace na cenu Thálie v oboru muzikál.

Roman Štabrňák
Herec a kouzelník, absolvent DAMU Roman Štabrňák se narodil         v Kladně. Již v průběhu studia jej oslovilo ke spolupráci divadlo ABC, kde hraje dosud ve hře Monty Pythonův létající kabaret. Hostoval též v Řeznické a na dalších pražských scénách. Se Studiem DVA spolupracuje od loňského roku na představeních Hello, Dolly! a Klára a Bára. Za sebou má i několik televizních filmů, seriálů a pohádek.

Plán představení Vánoční koleda:


21. listopadu v 19:00 SVĚTOVÁ PREMIÉRA, Divadlo Hybernia Praha
22. listopadu v 19:00, Divadlo Hybernia Praha
23. listopadu v 19:00, Divadlo Hybernia Praha
24. listopadu v 19:00, Divadlo Hybernia Praha
25. listopadu v 19:00, Divadlo Hybernia Praha
26. listopadu v 15:00 a 19:00, Divadlo Hybernia Praha
28. listopadu v 19:00, Divadlo Hybernia Praha
29. listopadu v 19:00, Divadlo Hybernia Praha
1. prosince v 19:00, premiéra Bratislava
2. prosince v 19:00, Bratislava
3. prosince v 15:00 a 19:00, Bratislava
13. prosince v 19:00, Divadlo Hybernia Praha
14. prosince v 19:00, Divadlo Hybernia Praha
15. prosince v 19:00, Divadlo Hybernia Praha
16. prosince v 19:00, Divadlo Hybernia Praha
17. prosince v 15:00 a 19:00, Divadlo Hybernia Praha
18. prosince v 15:00 a 19:00, Divadlo Hybernia Praha
28. prosince ve 14:00 a 19:00, Divadlo Hybernia Praha
29. prosince ve 14:00 a 19:00, Divadlo Hybernia Praha
30. prosince v 19:00, Divadlo Hybernia Praha
31. prosince ve 14:00 a 18:00, Divadlo Hybernia Praha


Světovou premiéru má představení Vánoční koleda 21. listopadu 2011 v Divadle Hybernia


Zdroj:Vánoční koleda.cz
Zdroj foto:Vánoční koleda.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
chtěla bych jít,ale je to od ruky.Nevadí u nás již několik let máme živý betlém,kde vystupuje dcera.Je to sice venku,ale všem se to líbí i když někdy mrznou.Pak přijde k chuti svařák i něco malého k zakosnutíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já chci taky na koledu, bude to určitě super...
Obrázek uživatelky
profil
bude asi hezké...Poptám se mužíka..do Bratislavy by to možná šlo bez noclehu...SmajlíkSmajlíkPraha je daleko..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles