Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D

12. 12. 2010 | Novinky

Podstatou snímku Tron: Legacy 3D je příběh otce a syna, který i v kyberprostoru funguje naprosto stejně jako ve skutečném světě: Sam Flynn (Garrett Hedlund), sedmadvacetiletý rebel, je pronásledován tajuplným zmizením svého otce, Kevina Flynna (držitel cen Oscar a Zlatý globus Jeff Bridges), muže, který kdysi patřil mezi přední světové vizionáře.


Když Sam začne pátrat po původu podivného signálu, který je vyslán z dávno zavřené počítačové herny Flynn's Arcade – signálu, který mohl poslat pouze jeho otec – ocitne se v digitálním světě, ve kterém je jeho otec již dvacet let uvězněn.


filmS pomocí odvážné bojovnice Quorry (Olivia Wilde) se otec a syn společně vydávají na smrtelně nebezpečnou pouť po vizuálně úchvatném digitálním světě, který stvořil sám Kevin a který se rozvinul natolik, že je plný dosud neviděných dopravních prostředků, zbraní, míst...a žije v něm také nemilosrdný padouch, který se nezastaví před ničím, jen aby jim zabránil v útěku.


O FILMU


Původní snímek Tron, který byl do kin uveden v roce 1982, byl revolučním filmem vizionářského scenáristy a režiséra Stevena Lisbergera, který se nyní na tvorbě Tron: Legacy 3D podílí jako producent. Tron byl přelomovým filmem v oblasti počítačové grafiky, virtuálních kulis a světelných efektů. Jeho ojedinělá kombinace hraného 70mm filmu, počítačové grafiky a ručně kreslené animace neměla ve své době obdoby.


Výsledkem bylo, že se Tron stal kultovním filmem, který je nedílnou součástí populární kultury už více než 25 let a v současné době je uznáván jako zlom v oblasti filmových triků. Dnešní působivé technologické pokroky umožnily navrhnout svébytné pokračování Tronu, které by oslovilo současného diváka. Svět, ve kterém žije současná xboxová generace, která používá místo telefonu miniaturní počítače a všichni hrají hry s využitím bezdrátových technologií, byl v době vzniku původního Tronu pouhým snem.


Steven Lisberger byl pro pokusy o zahájení prací na pokračování naprosto klíčovým člověkem. „Zhruba před deseti lety jsme se začali se společností Disney bavit o možnosti natočení pokračování...za tu dobu řada čelních představitelů společnosti Disney zestárla a film samotný se v mnohém změnil a prošel mnoha různými fázemi vývoje. Když se před nedávnem znovu vynořil, myslím, že jsme získali dojem, že se právě v tuhle chvíli sešel ten správný tým. Už jsme v minulosti zkoušeli nějaké alternativy, ale po nějaké době jsme si vždy uvědomili, že to není to pravé. Tentokrát jsme ten pocit neměli.


Producent Sean Bailey, který byl tehdy prezidentem společnosti Idealogy Inc., se ujal příběhu a prozrazuje, že se na filmu společně se svým týmem začal podílet už zhruba před čtyřmi lety. „V Disney tehdy zvažovali několik verzí námětu, napsaných v devadesátých letech, a nebyli schopni najít žádný, který by jim opravdu vyhovoval, takže nás přizvali, abychom ukázali, co dokážeme. V podstatě jsme se jen snažili najít správný směr, přijít s pár nápady a setkat se se scenáristy.“


Diváci snímku Tron: Legacy 3D spatří vzrušující, pokročilý digitální svět plný nejmodernějších technologií, ohromujících vizuálních efektů a špičkového designu. Díky procítěnému příběhu otce a syna, vycházejícího z kulturní reality, silné a sympatické ženské hlavní hrdince a jedinečnému vizuálního stylu tak Tron: Legacy 3D nabízí pozoruhodnou kombinaci reality s vysoce nápaditou a ohromující vizuální stránkou a 3D akcí.


O TVŮRCÍCH


filmJEFF BRIDGES (Kevin Flynn) je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců a byl za svou kariéru pětkrát nominován na Oscara. Tuto cenu poprvé získal minulý rok za svůj výkon v roli alkoholického country zpěváka ve filmu Crazy Heart. Na Oscara byl poprvé nominován v roce 1971 v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli za svůj výkon ve filmu Petera Bogdanoviche Poslední představení, ve kterém se objevil po boku Cybill Shepherd.


O tři roky později obdržel svou druhou nominaci na Oscara za roli ve filmu Michaela Cimina Thunderbolt a Lightfoot. V roce 1984 byl nominován znovu, tentokrát za svůj výkon ve filmu Starman, za který byl nominován také na Zlatý globus. V roce 2001 byl poctěn nominací na Zlatý globus a čtvrtou nominací na Oscara za roli ve filmu Kandidáti, politickém thrilleru Roda Lurieho s Gary Oldmanem a Joan Allen, v němž Bridges ztvárnil roli prezidenta Spojených států.


O Vánocích by měl mít premiéru jeho nový film Opravdová kuráž, při jehož natáčení znovu navázal spolupráci s bratry Coenovými. Před filmem Crazy Heart jsme ho mohli spatřit ve válečné komedii Muži, kteří zírají na kozy v roli Billa Djanga, volnomyšlenkářského vojenského důstojníka, který je velitelem tajné skupiny vojáků. Scénář Petera Straughana byl inspirován skutečným příběhem reportéra, který se v Iráku setkal s příslušníkem vojenské jednotky, která při své práci používá paranormální jevy. Bridges se ve filmu objevil po boku George Clooneyho (který film také produkoval), Ewana McGregora a Kevina Spaceyho.


Před několika lety si splnil svůj dlouholetý sen a vydal své první hudební album s názvem Be Here Soon, na kterém hostuje mimo jiné i countryrocková legenda David Crosby.


GARRETT HEDLUND (Sam Flynn) debutoval na filmových plátnech ve filmu Trója Wolfganga Petersena, nákladném snímku, inspirovaném Homérovou epickou básní Ilias o trojské válce. Hedlund v něm ztvárnil Patrokla, mladého Achillova synovce, který se touží stát bojovníkem, a zahrál si v něm po boku Brada Pitta (v roli Achilla), Erica Bany, Orlando Blooma a Diane Kruger.
 Hedlund v současné době natáčí snímek Na cestě se Samem Rileym a Kristen Stewart. Film na motivy románu Jacka Kerouaca režíruje Walter Salles a premiéru by měl mít v roce 2011.


V prosinci ho kromě snímku Tron: Legacy 3D budeme moci vidět také ve filmu Country Strong s Gwyneth Paltrow, Leightonem Meesterem a Timem McGrawem. Naposledy jsme ho mohli spatřit ve filmu společnosti Twentieth Century Fox Rozsudek smrti s Kevinem Baconem, Kelly Preston a Johnem Goodmanem, ve snímku Vlastní pravidla v režii Garryho Marshala s Lindsay Lohan a Jane Fonda, a ve velkofilmu Eragon, v němž se objevil společně s Djimonem Hounsou, Jeremym Ironsem a Johnem Malkovichem. Kromě toho hrál také ve filmu Čtyři bratři v režii Johna Singletona s Markem Wahlbergem, Andrem 3000 a Tyrese Gibsonem, a ve snímku Světla páteční noci v režii Petera Berga, ve kterém si Hedlund zahrál roli Dona Billingsleyho po boku Billyho Boba Thorntona, Dereka Lukea, Jaye Hernandeze, Lucase Blacka a Tima McGrawa.


OLIVIA WILDE (Quorra) je úspěšná na televizních obrazovkách i na filmových plátnech. K vidění je v jedné z hlavních rolí televizního seriálu Dr. House stanice Fox, nominovaném na cenu Emmy, a objevuje se také v dramatu Paula Haggise The Next Three Days, které mělo mít premiéru v listopadu. Své komediální nadání předvádí v netradiční politické satiře Butter s Jennifer Garner a Hugh Jackmanem, která by měla mít premiéru v roce 2011. Před nedávnem dokončila natáčení akčního fantastického filmu Kovbojové a vetřelci společnosti DreamWorks, ve kterém si zahrála hlavní ženskou roli.


Film režíroval Jon Favreau a Wilde se tu objevuje po boku Daniela Craiga a Harrisona Forda. Film by měl mít premiéru v létě 2011. V současné době natáčí komedii The Change Up s Ryanem Reynoldsem a také futuristický thriller I'm Mortal Andrewa Niccola, ve kterém si zahraje společně s Justinem Timberlakem.


BRUCE BOXLEITNER (Alan Bradley) je jednou ze stálic hollywoodské scény. Naposledy se objevil v televizním filmu stanice Hallmark Love's Resounding Courage. Nedávno byl také k vidění v jedné z rolí úspěšného seriálu Kriminálka New York. V seriálu Hrdinové stanice NBC se opakovaně objevil v roli senátora Roberta Maldena. Kromě toho hostoval i ve velice úspěšném seriálu stanice NBC Chuck. K vidění byl i v televizním filmu stanice Hallmark Channel Falling in Love with the Girl Next Door.


Kromě rozsáhlé televizní tvorby má na svém kontě také vedlejší role v řadě celovečerních filmů, mimo jiné ve filmech Bohové a generálové, Babe s Johnem Goodmanem a Kelly McGillis, Kuffs s Christianem Slaterem či Breakaway, nezávislém akčně-dobrodružném filmu, který se natáčel kompletně v austalském Melbourne. Jeho velice úspěšný scifi snímek Tron, ve kterém ztvárnil po boku Jeffa Bridgese roli programátora Alana Bradleyho a také titulní roli filmu, slaví letos osmadvacáté výročí premiéry a jde o kultovní klasiku, obdivovanou po celém světě.


Premiéra filmu Tron: Legacy 3D je naplánovaná na
16. 12. 2010!


Zdroj: Falcon.cz 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D:

Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D
Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D
Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D
Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D
Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D
Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D
Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D
Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D
Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D
Do kin vstupuje film Tron: Legacy 3D
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
muž taky, ale podle ukázek to vypadá dobře, i když bych šla na to jen kvůli manželoviSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak na takové filmy kouká můj mužSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc