Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rožnovská Lenka - Školačka Kristýnka

8. 03. 2012 | Novinky
Název knihy: Školačka Kristýnka
Autor: Rožnovská Lenka
Ilustrátor: Veverková Hrnčířová Magda
Nakladatelství: Grada
Rozměry: 170x220 mm
Rok vydání: 2012
Počet stran: 72 str.
Cena: 189 Kč

Hlavní hrdinkou výtvarně velmi atraktivní knihy je šestiletá Kristýnka, která půjde po prázdninách do školy. Kristýnka má o škole své představy. Avšak ne vždy se tyto představy shodují se školním řádem. Náhoda, nepozornost či špetka smůly jsou kořením jejího života.

Školačka KristýnkaAle Kristýnka se nevzdává. Dál se snaží být hodnou žákyní a dobrou sousedkou paní Klemšové, chovatelce líného kocoura Mansura. A že se při čtení Kristýnčiných školních patálií budete smát, o tom není pochyb. Kniha je určena dětem od šesti let, ale může zaujmout i děti předškolního věku.

Ukázka z knihy:


Milí kamarádi čtenáři, znáte se s Kristýnkou? Ne? Kristýnka je stejně jako vy školačka. Určitě si pamatujete na svůj první školní den. Ale co ty další dny? Malá Kristýnka na ně nikdy nezapomene. Jakpak by mohla, vždyť každý den zažije ve škole nějakou patálii.Jakou? To už se zeptejte knížky. Prozradí to
všem, kteří si ji přečtou.

Ach jo. Zítra půjde Kristýnka poprvé do školy. Vůbec se tam netěší. Podle Adama je škola ta nejhorší věc na světě.Adam je Kristýnčin starší bratr. Chodí už do páté třídy, tak to musí vědět. Ještě ráno se Kristýnka do školy těšila.
Adamovi snad už posté ukazovala novou aktovku a třípatrový penál. Neustále se ho na něco vyptávala. Adam už toho měl dost. A také dostal na sestřičku zlost, že mu kazí poslední prázdninový den.

„Kristýno, být tebou, tak se do školy netěším.“„Proč?“ podivovala se Kristýnka. „Budu tam mít kamarádku Janičku.“ Adam se pohrdavě ušklíbl.
„Jo, Janička. Ta to má dobré, to je hezká holka. Ale co ty! Podívej se na sebe. Vypadáš  jako veverka.“ Kristýnka má husté rezavé vlasy. A v létě se jí na nose dělají pihy. Ale že by byla ošklivá?  To ne. Adam si vymýšlí.

Jenomže Adam už měl zlomyslnou slinu, nedal sestřičce pokoj. „A co si myslíš, že se ve škole rezavým  holkám stává?“Kristýnka pokrčila rameny. Nevěděla to.¨„Učitelé jim dávají samé pětky! Být tebou, tak do žádné školy nejdu.“ Adam dořekl a nechal Kristýnku překvapeně  stát. Teď má Kristýnka brouka v hlavě. Smutně  stojí před zrcadlem, pozoruje se a vzdychá.

Potom vezme do ruky jeden pramínek vlasů a bedlivě si vlásky prohlíží. „To je hrozné! Proč zrovna já mám takové rezavé rezavice. Ach jo.“ Znovu si  povzdechla Kristýnka. Ze vzteku popadla nůžky.

Knihu Rožnovská Lenka - Školačka Kristýnka koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Grada.


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !