8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Byl jednou jeden člověk - 14.-17. díl

3. 11. 2008 | Televizní tipy
Před pár měsíci jsme fanouškům seriálu Byl jednou jeden život slíbili pokračování další série - Byl jednou jeden člověk. Stejně jako nás  provázela skupinka červených krvinek lidským tělem, budeme mít i tentokrát možnost, napříč lidskou historií, poznat, jako to vlastně bylo s „člověkem“.  

14. Díl - Renesance

V tomto díle poznáme krásu renesanční doby, a to především italského města Florencie, ve kterém uvidíme největší umělce své doby: Leonarda da Vinci, Botticeliho, Pietra Vannucciho zvaného Perugino a další. Renesance přeje umění a díky ní vznikají tak dokonalá díla jako je socha Davida od mistra Michelangela Buonarottiho, nejznámější obraz světa - plátno Mony Lisy od Leonarda da Vinci a další nesmrtelná umělecká díla. A protože byl Leonardo všestranným umělcem, nahlédneme do tajů jeho vynálezů, které předběhly dobu, jako je létací stroj, válečný tank či přístroje umožňující potápění se pod vodou.


15. Díl - Španělské zlaté století

Byl jednou jeden člověkKdo to byl Kryštof Kolumbus a jakou náhodou se mu povedlo objevit Ameriku? Chtěl se vydat po stopách Marca Pola do Číny a místo toho doplul do Ameriky? A co původní obyvatelé Ameriky indiáni? Jak žily před tím než se zde objevili Evropané a co se stalo poté? Uvidíte sami, jak to bylo, v tomto díle věnovaném Španělsku. Poznáme největšího autora této doby, spisovatele Lope de Vega a uvidíme snahu o sjednocení Španělska králem Karlem V., který je nazýván nejbohatším a nevlivnějším vládcem světa.


16. Díl - Alžbětínská Anglie

V Anglii usedá na trůn Alžběta I. a její lodě poprvé obeplují celý svět. Snaha o přemožení katolického Španělska přináší opět boje, které se často odehrávají na moři. Válečné lodě se zdokonalují a bitev přibývá. Mnoho anglických lodí přiváží královně obrovský španělský majetek. Ale královna Alžběta také podporuje umění, a zejména pak mladého umělce, nadaného dramatika Williama Shakespeara. Století válek mezi Anglií a Španělskem, ve kterém poznáme také mnoho významných anglických osobností a událostí přežije královna Alžběta I. jen o pár let.


17. Díl - Zlatý věk spojených provincií

Nizozemské provincie si jako jedny z prvních uvědomily, že období princů, šlechty  a biskupů je již minulostí. Díky povstání zvaném „vzpoura žebráků“ se tyto názory šíří po celé Evropě, a to i přes silný španělský odpor. V roce 1579 vznikají Spojené provincie Nizozemské a 1581 je vyhlášena republika. Nahlédneme v tomto díle také do nizozemského města Harlem, kde se koná velký trh tulipánů, nabídky cen za cibule těchto krásných rostlin stále rostou. V Nizozemí, které je v té době nazýváno „zemí tolerance“, poznáme osobnosti jakými jsou např. právník a filosof Hugo Grotius a další významné umělce a hrdiny této doby, původem z Nizozemí: Decartese, Spinozu, Rembranta a mnoho dalších.

Čtěte také informace o jednotlivých dílech DVD:

Byl jednou jeden člověk - 1.-4. díl
Byl jednou jeden člověk - 5.-8. díl
Byl jednou jeden člověk - 9.-13. díl
Byl jednou jeden člověk - 18.-21. díl
Byl jednou jeden člověk - 22.-26. díl
Byl jednou jeden člověk - evoluce člověka, jako animovaný seriál




Navštivte také oficiální webové stránky seriálu Byl jednou jeden člověk, na kterých budete mít možnost poznat kouzlo, které vás jistě osloví.



Hana Houbičková
ChytráŽena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !