S láskou připravená dobrota z domácí udírny a místní víno. Na Moravě zkrátka odjakživa vědí, co je dobré. Šestá série magazínu o dovednostech našich předků.
Režie V. Karas
(Premiéra)
Kousek od Brna leží obec Nesvačilka. Název je to zajímavý, s realitou se však rozchází, protože o hladu tu rozhodně nezůstaneme. Dva kamarádi, myslivec a profesionální kuchař, tu společně vyrábějí poctivé domácí klobásky z vepřového a ... nechte se překvapit.
Udit budeme ve staré dřevěné udírně a pak to všechno ochutnáme a zapijeme vínem, které zraje ve sklípku hned vedle.

Ke klobáse tradičně patří štiplavý a zdraví nesmírně prospěšný křen. Vypravíme se do Hlízova na Kutnohorsku, kde křen pěstují tak dlouho, že ho najdeme i ve znaku obce.
A my tenhle téměř zázračný kořen využijeme nejen jako přílohu k uzeninám, ale hlavně coby účinný prostředek při rýmě a nachlazení.