Jsme zvyklí ji mazat na chleba, ale do její domácí výroby se pouštíme už jen sporadicky. Kdysi dávno se pravidelně podávala při slavnostních příležitostech a vypadala úplně jinak. Osmá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Patero druhů mas, vzácné koření i křepelčí vejce, a to všechno v kabátku z těsta. A to nemluvíme o měděné formě, která je uměleckým kouskem sama o sobě. Připravíme si paštiku podle původního historického receptu. Pomalu, poctivě a ze spousty skvělých surovin.

Povíme si také leccos zajímavého o paštikovém koření. Patří k němu bylinky, které naši předkové využívali nejen v kuchyni, ale také i v naší domácí lékárně.
Magazín Co naše babičky uměly a na co
my jsme zapomněli - Královská paštika
můžete sledovat 1. 6. 2025 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 4. 6. a 7. 6.!
Zdroj, foto: Česká Televize
Shelly
Chytrá Žena