Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Na krátko

6. 10. 2019 | Televizní tipy
Obrazy ze života jedenáctiletého chlapce, který na počátku dospívání bojuje s citovou opuštěností a falešnou iluzí o svém vzdáleném otci. A také o světě dospělých, kteří nevědí, jak dětem pomoci. Televizní premiéra koprodukčního snímku ČT.

Ve filmu Na krátko hrají: J. Skokan, J. Issa. P. Špalková, M. Vančurová, M. Finger a další. Scénář P. Soukupová. Kamera V. Gunarata. Režie J. Šmíd (Premiéra)

Autorkou scénáře Na krátko je oceňovaná spisovatelka Petra Soukupová a pro talentovaného režiséra Jakuba Šmída to je po snímku Laputa druhý celovečerní film. Jeho krátký film Neplavci získal v roce 2011 Českého lva – Cenu Magnesia pro nejlepší studentský film a byl vybrán francouzskou L'Académie des César mezi sedm nejlepších krátkých filmů.

Na krátko je drama o chlapci Jakubovi (J. Skokan), který zjistí, že celý jeho dosavadní život byla lež, a jemuž nezbude, než rychle dospět a se ztrátou iluzí se vyrovnat. Pomoct mu nemůže nikdo. Ani matka (P. Špalková), protože to ona mu lhala pohádkou o tatínkovi, který se mu nemůže Film Na krátkověnovat, jelikož brázdí moře na zaoceánské lodi, ani otec (M. Finger), který na něj ve skutečnosti celý život kašlal a nyní se chce starat, ale jen proto, že o něj jeho “opravdový” syn z manželství nestojí. Na krátko je příběh o dětech, které předčasně dospívají, protože už tu nejsou celé rodiny, aby je chránily před proměnlivými podobami světa, o dětech, které zkoušku dospělosti musejí skládat předčasně. A také o dospělých, kteří nevědí, jak jim pomoci.

Téma filmu Na krátko je na výsost aktuální, většina českých rodin je v současnosti neúplná. Je tu tudíž předpoklad, že ve filmu řada dětí, rodičů a prarodičů najde "svůj" problém a příběh. Petra Soukupová patří mezi nejúspěšnější české autory současnosti. Těší se mimořádné přízni diváků i kritiky. Jde o vůbec první filmovou adaptaci její literární předlohy.

Film Na krátko můžete sledovat 6. 10. 2019 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Film Na krátko:

Film Na krátko
Film Na krátko
Film Na krátko
Film Na krátko
Film Na krátko
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda