Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen - 10. 2. 2020

10. 02. 2020 | Televizní tipy
Tomáš je mladý vdovec, ale ještě před nedávnem byl jeho život úplně jiný. Během studia na vysoké škole potkal ženu svých snů a začal pracovat jako referent životního prostředí na městském úřadě. Přítelkyně otěhotněla a narodil se jim syn Vítek. Plánovali, jak si společně opraví Tomášův staromládenecký „holobyt“ a přizpůsobí ho potřebám mladé rodiny. Zvládli opravit obývák, ložnici a z původní pracovny chtěli udělat pokojíček pro syna.

K tomu však už nedošlo. Po porodu začala být jeho přítelkyně unavená a nebylo jí často dobře. Lékařská vyšetření odhalila rakovinu střev. Tomáš se spolu s tchyní o přítelkyni a novorozeného syna staral. Bohužel přítelkyně zemřela. Pro Tomáše to byla krutá rána. Se synem mu nejdříve pomáhaly a stále pomáhají obě babičky. Po dvou měsících ale opustil své zaměstnání a odešel na rodičovskou dovolenou. Tomáš neměl prostor na to, aby se zhroutil, musel začít fungovat. Vítkovi budou už dva roky. Za přihlášením do pořadu Jak se staví sen stojí Tomášova máma.

Jak se staví sen – 10. 2. 2020:


Jak se staví sen - 10. 2. 2020Tomášova partnerka měla zdravotní problémy již během těhotenství. Lékaři si ale mysleli, že jsou to běžné obtíže spojené s těhotenstvím a porodem a pak následně s únavou a péčí o dítě. Když problémy přetrvávaly, udělali jí krevní testy, které nedopadly dobře. Pak podstoupila další vyšetření a zjistilo se, že má rakovinu střev s metastázemi na játrech. Následovala operace, chemoterapie a bioléčba. Zvažovala se i transplantace jater, ale lékaři zjistili metastáze i na plicích a transplantaci nepovolili. Nejhorší byl pro všechny celý rok léčby, který znamenal velký nápor na psychiku. Partnerka zemřela v říjnu 2018.

Nejtěžší byly první dva měsíce. Tomáš ještě do konce roku chodil do práce a Vítek byl střídavě u babiček. Od ledna pak nastoupil na rodičovskou dovolenou. Pracoval na krajském úřadě jako referent ochrany přírody, plánuje, že za rok se do práce vrátí. Je s malým Vítkem 24 hodin denně, jen o víkendech bývá Vítek u babiček. Syn je navíc na Tomáše hodně fixovaný. Tomáš se o něj stará se vším všudy – je to táta na plný úvazek.

Tomáš má byt v ostravském panelovém domě. V bytě je ložnice, pokoj, obývací pokoj, kuchyň, koupelna a chodba. Umakartové jádro už je pryč. To Tomáš vyzdil. Jinak pouze vymaloval a vyměnil některé dveře. Obložky jsou původní. Některé dveře chybí – Tomášovi to takhle připadá praktičtější. V bytě jsou také původní elektrické rozvody. Tomáš má rád přírodní motivy a prvky, tzn. co nejvíce přírodních materiálů – motiv dřeva. Může však být i imitace. V dětském pokoji by potřeboval provést novou výmalbu, renovaci vestavěné skříně, výměnu světla a nábytku. Měly by tam být postel, stůl, židle, šuplíky. Na chodbě by byly potřeba nová podlaha, výmalba a úložné prostory. Prioritou je pro něj dětský pokoj a právě chodba.

A jak se na proměnu dívají designéři Kamila Douděrová a František Kobližka?


Hodnocení designérů: „U pana Hlinky v Ostravě to byl okamžitý spontánní nápad hned po cestě domů. Pan Hlinka se zmínil, že se zesnulou manželkou studovali ekologii a že se oba snažili žít v souladu s přírodou, upřednostňovali přírodní materiály, úsporné zdroje atd. Možná trochu prvoplánově, ale chytili jsme se toho. Jediný technický problém byl v podlaze v předsíni, která byla v hodně špatném stavu. Musela se vyrovnávat výška s navazujícím obývacím pokojem a bylo nutné srovnat nerovnosti po probourání příčky mezi kuchyní a obývákem.

Myšlenku ekologie jsme pak rozvinuli v použití přírodního kartonového nábytku, obkladu stěny přírodním dřevem doplněným mechovými obrazy, původní masivní dřevěnou komodu jsme zachovali, jen jsme ji natřeli ekologickými křídovými barvami. V dětském pokoji jsme se snažili navázat, zvolili jsme kartonové poličky, hračky. Starou šatní skříň jsme natřeli také ekologickou křídovou barvou.“

Těšte se na unikátní proměnu nové série – bude zábavná, dojemná a plná praktických rad.
Jak se staví sen – tipy a triky – v tomto dílu vám poradíme, jak na pokoje pro děti a jak proměnit obývací pokoj. Především budeme řešit rozdíly u dětského pokoje pro kluka a pro holku, co dělat, když děti rostou, posun ke studentskému pokoji, jak zvětšit byt a rozdělit místnosti, a to ještě není všechno.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 10. února ve 21.35 na Primě a Jak se staví sen – tipy a triky ve 22.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen - 10. 2. 2020:

Jak se staví sen - 10. 2. 2020
Jak se staví sen - 10. 2. 2020
Jak se staví sen - 10. 2. 2020
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !