Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen - 19.2. 2018

19. 02. 2018 | Televizní tipy
Babička, ze které se řízením osudu stala také maminka a tatínek v jednom. To je paní Olga z Votic, hrdinka dalšího příběhu oblíbeného pořadu Jak se staví sen. Bývalá dělnice ve sklárně, nyní už důchodkyně, se obětavě stará o svá vnoučata Ondru a Aničku, které má v pěstounské péči. Byt, v němž žila, se stal i jejich domovem. Postupem času se ale prostory pro dospívající děti staly nevyhovující, obě se navíc izolují. Pomůže proměna bytu jejich vzájemnému sblížení? Uvidíte v premiérovém díle nové série Jak se staví sen v pondělí 19. února ve 21.30 na Primě.

Jak se staví sen – 19.2. 2018:


Paní Olga Schrůtová (65) sama vychovává vnoučata Ondru (18) a Aničku (15). Smutná rána osudu z ní udělala nejenom milující babičku, ale i pečující maminku a tatínka v jednom, a tím tak vlastně jediného člena rodiny, kterého děti mají. V její pěstounské péči skončily obě děti, když byly ještě malé. Tehdy čtyřletému Ondrovi a roční Aničce zemřela v pouhých 25 letech po třetím porodu maminka, dcera Olgy. Otec o děti neměl zájem, výživné však platí. Babička se nerozmýšlela, a i když ji rozhodnutí postarat se o vnoučata stálo vztah s tehdejším dlouholetým partnerem, obětovala jim svůj osobní život.

Jak se staví sen - 19.2. 2018Začátky to však byly těžké. Paní Olga pracovala ve sklárně a život se jí najednou obrátil naruby. Odešla na mateřskou, po jejímž skončení byla nezaměstnaná, a nastoupila tak do předčasného důchodu. Na všechno byla sama, jedinou oporou jí byl syn, který jí pomáhal
i finančně. I o něj ale nešťastně přišla – spadl na něj v lese strom a zabil ho. Je až s podivem, že Olga zůstala optimistická a má ráda lidi kolem sebe. Dětem dává tu nejlepší péči, jaké je schopna, aby nepociťovaly ztrátu rodičů.

Obě děti se se svým osudem vyrovnávají po svém. Anička, která si na mámu nepamatuje, studuje střední školu a babička s ní nemá starosti, i když dívka žije ve svém vlastním světě a moc nemluví. Babičce ale doma pomáhá a má k ní blízko. Zato Ondřej jí dává zabrat už odmalička. Narodil se předčasně v šestém měsíci, a první tři měsíce života tak strávil v inkubátoru. Jako dítě byl hyperaktivní a zlobil. Paní Olga se snažila hledat pomoc u odborníků, vnuk však jakékoli společné terapie odmítá. V nitru citlivému klukovi se nedaří zvládat emoce. Učí se na zedníka, je to ale bordelář, a babičce navíc přiznal, že marihuana mu není cizí. Šokovaná paní Olga s tím nesouhlasí, nic víc s tím ale neumí udělat.

Byt, ve kterém paní Olga kdysi žila, se stal jejich společným domovem. Dnes, když vnoučata dospívají, mají větší nároky na soukromí, ale na přestavbu bytu nemá babička finance, síly ani invenci. Dobře ví, že stávající bytové podmínky jsou nevyhovující, děti jsou navíc ve složitém věku, izolují se a prostředí, kde žijí, jim ke štěstí nepřidává. Paní Olga by chtěla jenom kousek štěstí a vlastního prostoru pro děti. Sama je skromná, stačí jí malé místo, kam by mohla složit hlavu. Podaří se designérům vytvořit prostor, kde všichni členové domácnosti najdou místo jen pro sebe, a přece budou opět spolu i jako rodina?

Sledujte premiérový díl pořadu Jak se staví sen, v pondělí 19.2. 2018 ve 21.30 na Primě.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen - 19.2. 2018:

Jak se staví sen - 19.2. 2018
Jak se staví sen - 19.2. 2018
Jak se staví sen - 19.2. 2018
Jak se staví sen - 19.2. 2018
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !