Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jana Plodková v hlavní roli filmu Rozkoš

14. 09. 2014 | Televizní tipy
Jana Plodková v hlavní roli příběhu Rozkoš o posedlosti současným životním tempem, uměním, originalitou, úspěchem i láskou.

Hlavní postavou příběhu je mladá žena, úspěšná filmová střihačka, která je součástí specifického uměleckého prostředí; čím déle v něm však setrvává, tím silnější má pocit, že se postupně z její práce nějak vytrácí smysl. Vše se stává banálnějším, vše se technologizuje, vše se opakuje a imituje, přičemž kopie je leckdy ceněna více, nežli originál.

Milena z filmu Rozkoš je zamilovaná do Vladimíra (45), a svůj vztah žije na základě iluze, iluze vztahu, kde hlavní slovo má přístroj - mobilní telefon. Mobilní telefon v nás vzbuzuje pocit neustálé blízkosti a přítomnosti milované osoby. Jsme neustále k zastižení, můžeme volat, chceme být voláni, ale hlavně můžeme psát a přijímat - esemesky. Většina jejich komunikace totiž probíhá pouze přes zprávy sms. Fyzicky jako by Vladimír ani Jana Plodková v hlavní roli filmu Rozkošnebyl přítomen. K jejich vzájemnému setkání dochází relativně řídce a většinou se jedná o „sexuální vybití“, ovšem z její strany vždy z lásky, v jeho případě je to komplikovanější a pro Milenu stále bolestivě nerozluštitelné. Píší si denně – přeci kdyby mu na ni nezáleželo, tak by jí stále nepsal - stala se z toho pro ni past, ze které se snaží racionálně vymanit, emocionálně však stejně vždy upadá zpět. Snaží se vše ukončit, jenže stále neúspěšně.

Ač se jedná o příběh velmi intimní, kontext doby zde není nepodstatný. Je to doba, v níž žijeme, ale není nutné být konkrétní (např. v názvech měst, přesného určení roku, kdy se příběh děje atd.). Je to doba, kdy si říkáme – všechno už tu jednou bylo (ve scénáři to jsou úmyslné odkazy na starší slavné filmy a jejich tvůrce).

Hlavním tématem filmu je posedlost. Posedlost láskou, posedlost uměním, posedlost originalitou, posedlost napodobováním, posedlost úspěchem, posedlost penězi a... posedlost sám sebou. Každá posedlost nás dříve či později dovede k zániku, pokud nad ní ztratíme racionální nadhled, pokud se jí necháme uvláčet. Jenomže jedině při tom „vláčení“ - i přes všechny odřeniny a šrámy, můžeme na několik málo okamžiků dojít k nalezení jedinečné rozkoše.

Hlavní roli filmové střihačky Mileny ve filmu Rozkoš ztvárňuje Jana Plodková, role tří mužů, kteří s různou intenzitou vstupují do jejího života představují Martin Myšička, Jaroslav Plesl a Jan Budař.

Kameramanem filmu Rozkoš je debutující Ferdinand Mazurek.

Televizní premiéra koprodukčního snímku ČT. Ve filmu Rozkoš dále hrají: M. Myšička, J. Plesl, J. Budař, V. Neužil, M. Pechlát a další. Kamera F. Mazurek. Scénář a režie J. Rudolfová

Film Rozkoš můžete sledovat 14. 9. 2014 od 21,55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jana Plodková v hlavní roli filmu Rozkoš:

Jana Plodková v hlavní roli filmu Rozkoš
Jana Plodková v hlavní roli filmu Rozkoš
Jana Plodková v hlavní roli filmu Rozkoš
Jana Plodková v hlavní roli filmu Rozkoš
Jana Plodková v hlavní roli filmu Rozkoš
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to by mohlo být docela dobrý,mám ráda české filmy
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles