Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po Vídni

22. 12. 2017 | Televizní tipy
Na cestě po Vídni s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem do rakouské metropole za milovníky opery, mistrem vídeňského valčíku a na proslulé vánoční trhy (2015). Pořad Na cestě po Vídni připravil R. Vašíček.

V minulosti se Vídeň vyvíjela jako významné kulturní i politické středisko mnohonárodnostní říše. Na její pestrosti se podílely i přistěhovalecké vlny v minulém a předminulém století, proto se nelze divit, že dnes má každý čtvrtý Vídeňák české příjmení.

Dodržování a prolínání tradic různých evropských národů je zde patrné zejména o vánočních svátcích. Příkladnou přehlídku představují slavné vídeňské vánoční trhy, které vznikly už před sedmi stoletími. Jejich původním záměrem bylo zásobovat obyvatelstvo před zimou dostatkem Na cestě po Vídnipotravin. Tento účel se již sice v dnešní době proměnil, ale svou atmosférou, vůní punče, pečených kaštanů, ovoce v čokoládě a jiných dobrot získávají vídeňské trhy mezinárodní věhlas i dnes. Pověstné jsou však i další vídeňské zvyky a tradice, například slavné bály a plesy.

Navštívíme prestižní Taneční školu Elmayer, kde se připravují předtančení k nejreprezentativnějším plesům ve Vídni. Fenoménem jsou také tradiční vídeňské kavárny. Nenecháme si ujít Café Central, architektonický skvost a známé diskusní místo vídeňských intelektuálů, kam chodívali třeba básník Peter Altenberg, architekt Adolf Loos či revolucionář Lev Trockij.

Vídeň je zároveň městem muzeí či divadel. A pokud se zájemcům nepodaří sehnat lístky například do Vídeňské státní opery, mohou vybraná představení sledovat i z ulice, kam se přenášejí na obří obrazovku.

Na cestě po Vídni lze sledovat 22. 12. 2017 od 18,15 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po Vídni:

Na cestě po Vídni
Na cestě po Vídni
Na cestě po Vídni
Na cestě po Vídni
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !