Ve třinácti dílech nového pořadu se diváci dozvědí mnohé o surovinách, jejich původu
a receptech na jejich zpracování. Hrdinou kuchyně bude vždy jedna surovina z místních zdrojů – mimo jiné krůta, švestka, losos či vejce. S herečkou a bloggerkou Marií Doležalovou a nadšencem do vaření Martinem Škodou pak budou nejenom vařit, ale i cestovat.

„Jídlo pro mě není jenom palivo, ale taky důležitá součást kultury, stejně jako třeba večer v kině nebo parádní koncert. Proto se držím myšlenky, že je ´Škoda nevařit´. Náš pořad nebude ale klasická cooking show. Nepůjde jen o vaření, v každém dílu se toho stane opravdu hodně. Cestováním po farmách přineseme zajímavé informace a věřím, že tak nabídneme více akce a diváci se i zasmějí. Přál bych si, aby se jim to líbilo a užili si to s námi stejně, jako jsme si to při natáčení užili my dva s Maruškou,“ láká diváky ke sledování Hrdiny kuchyně Martin Škoda.
Průvodkyni pořadu, která za sporákem Hrdiny kuchyně také přiloží „ruku k dílu“, Marii Doležalovou, vždy zajímalo, co jí. „Sbírání švestek, mytí třešní, loupání brambor na zahradě, ale i večeře s přáteli pod pergolou… Tohle všechno v našem pořadu bude. Nebude to nic, na co jsou lidé v kuchařských pořadech zvyklí. Nechtěla jsem, aby Martin v pořadu tančil, ale nakonec to tam protlačil. Tak na to se podívejte, ale na vlastní nebezpečí,“ směje se.
Nenechte se ujít nový lifestylový magazín plný nejen skvělých receptů! Radost z jídla může být totiž o to větší, když víme, z čeho vaříme.