Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Potomci slavných - Zdeněk Štěpánek

7. 07. 2017 | Televizní tipy
Významné osobnosti naší kulturní historie pohledem jejich dětí, vnuků a pravnuků (1997). Pořad Potomci slavných - Zdeněk Štěpánek připravil V. Filip.

Potomky jednoho z největších českých herců netřeba představovat. Jana Štěpánková (dcera Eleny Hálkové, první Štěpánkovy ženy), Martin Štěpánek (1947–2010), Petr Štěpánek – to jsou jména herců, které známe z mnohých divadelních, filmových i televizních rolí. Další dcerou Zdeňka Štěpánka je Kristina Taberyová – ta se léta věnovala divadelní režii a pracovala v České televizi. Ti všichni na svého tátu, impozantního herce,
rádi zavzpomínali, zejména na letní pobyty v pronajaté faře v Horní Vltavici. Zde je také pochována na místním hřbitově druhá Štěpánkova manželka Soňa Grossová.

Zdeněk Štěpánek (1896–1968) je jednou z nejvýraznějších a nejznámějších českých hereckých osobností 20. století; proslul mnoha svými rolemi na divadle i ve filmu a dodnes patří mezi nejlepší české herce všech dob. Byl to herec robustní postavy a bouřlivácké povahy, jenž oplýval zvláštním charakteristicky něžným i drsně chraplavým hlasem, který našel své uplatnění nejen při herecké práci, ale i jako výborný recitátor poezie, předčitatel krásné literatury i příležitostný rozhlasový hlasatel.

Potomci slavných - Zdeněk ŠtěpánekZ řady divadelních rolí jeho nejmilejší byla role Cyrana z Bergeracu, z filmových rolí vynikl v husitské trilogii režiséra Otakara Vávry, kde ztvárnil postavu Jana Husa i Jana Žižky z Trocnova, nebo v roli vodníka v televizní inscenaci Jiráskovy Lucerny, kterou hrál i v Národním divadle.


Potomci slavných - Zdeněk Štěpánek

uvidíte 7. 7. 2017 od 8,30 hodin na ČT2






Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Potomci slavných - Zdeněk Štěpánek:

Potomci slavných - Zdeněk Štěpánek
Potomci slavných - Zdeněk Štěpánek
Potomci slavných - Zdeněk Štěpánek
Potomci slavných - Zdeněk Štěpánek
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Herectví Zdeňka Štěpánka je nezapomenutelné. Můj pohled na něj sice trošku naboural seriál Bohéma, který ho vylíčil jako poměrně despotického člověka, ale po přečtení několika článků reagujících na mnohé výmysly ve scénáři,po vyjádření samotné scénáristky Terezy Brdečkové, že nelze v seriálu vše považovat za pravdu, a v neposlední řadě i po zhlédnutí tohoto dílu Potomků slavných můj obdiv k jeho osobě nadále trvá.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles