8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tlouštíci – 3. díl: Gabriela - 9.4. 2020

9. 04. 2020 | Televizní tipy
Každý z osmi účastníků pořadu Tlouštíci si nese do začátku natáčení jako vklad nejen velkou nadváhu, ale také silný životní příběh, se kterým se více či méně úspěšně pere. A také proto nehubne. Tým televize Prima, složený z renomovaných odborníků, nabízí trvalé vyřešení problémů. Jak si se svou situací poradí třetí statečná, Gabriela, sledujte premiérově již 9. dubna ve 21.35 na televizi Prima.

Gabriela (43) má za sebou mnoho let boje s nadváhou. Na váze začala přibírat už v době puberty. Poslední roky její váha roste rapidně. Jak sama prohlásila: „Kdybych se svou hmotností něco neudělala, tak bych se bála, že bych za pár let přestala chodit.“

Tlouštíci – 3. díl: Gabriela si uvědomuje, že hubnutí pod dohledem kamer je její poslední šanceZa posledních dvacet let vyzkoušela stovky diet, ale bez úspěchu. Do pořadu vstupovala s váhou 144,7 kilogramů. A je jasné, že byla ze své postavy nešťastná. Neměla se ráda, trápila se, byla stále unavená a měla i zdravotní problémy: časté migrény, bolavé klouby a velké otoky. Gábina měla naštěstí velkou oporu ve své rodině. Do hubnutí ji „hnali“ maminka, děti i manžel. Ona sama tvrdí, že se na ní kila postupně nabalovala.

Přibrala vždy během těhotenství a pak už jen tloustla, zajídala stresy a problémy, až se „dojedla“ k současným kilogramům. Jejím velkým trápením bylo onemocnění starší dcery Pavly, která měla už od dětství cukrovku. Gábina to těžce nesla a mělo to vliv i na její životosprávu. Nechtěla jíst před dcerkou to, co ona kvůli nemoci nemohla, a tak se cukry přejídala, když dcera usnula. Navíc k ní každou noc až do její dospělosti vstávala, aby jí změřila cukr. K tomu všemu Gábina jedla ráda, hlavně pečivo, kterým často nahrazovala oběd, svačinu i večeři.

Odborníci Gábině na základě laboratorních výsledků a měření sdělili, že má zvýšenou hladinu tuku v krvi a hrozí jí nevratné poškození ledvin. Má třikrát vyšší hodnotu břišního tuku, než je normál. Ve svém jídelníčku zcela zapomíná na kvalitní zdroje bílkovin a chybí jí pohyb. Kromě změn v jídelníčku se musí začít hýbat. A hlavně se bude muset vzdát svého milovaného pečiva, které konzumovala od rána do večera.

Gábi byla od první chvíle procesu změny ke zdravému životnímu stylu ze všeho nadšená. U maminky dvou dětí se toho hodně změnilo. Odborníci jí nastavili zdravý jídelníček a začala pravidelně cvičit. Věčná dietářka ale hubla málo. Až speciální vyšetření ukázalo, proč se jí nedařilo hubnout podle představ odborníků. Ukázalo se, že patří k té části populace, kdy hubnutí brání jiné zdravotní překážky – trpí gynoidním typem obezity, lipedémem a otoky dolních končetin.

Na začátku byla Gabriela unavená a nešťastná. Podařilo se jí to změnit? A dokázala navzdory nečekané překážce konečně zhubnout a zachránit si své zdraví? Sledujte třetí epizodu pořadu Tlouštíci! Dozvíte se také, proč vynechat z jídelníčku sladké pečivo, jak si poradit s lymfedémem, proč psychické bloky brání hubnutí a jak se s nimi poprat. Plus mnoho zdravých receptů, které zaručeně s hubnutím pomůžou.

Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !