MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Úsměvy smutných mužů

3. 11. 2019 | Televizní tipy
Kvůli své vášni k alkoholu se dostali na životní dno. Televizní premiéra českého filmu z prostředí protialkoholní léčebny podle knihy Josefa Formánka (2018).

Ve filmu Úsměvy smutných mužů hrají: D. Švehlík, J. Dušek, O. Malý, S. Babčáková, J. Maryško, I. Franěk, J. Plesl a další. Kamera J. Šimůnek. Scénář D. Svátek, J. Formánek. Režie D. Svátek (Premiéra)

Život spisovatele ve středních letech Josefa (D. Švehlík) se pomalu začíná hroutit, když je kvůli své nezvladatelné závislosti na alkoholu schopen vypít láhev vodky denně. Po jednom z jeho nejtěžších opileckých stavů, kdy zkolabuje, se dostává do protialkoholní léčebny, kde je plně rozhodnut se Úsměvy smutných mužůzbavit svého vnitřního démona a přestat pít. V léčebně se potkává s dalšími pacienty, jejichž životní problémy je dovedly ke stejné závislosti jako Josefa, nebo jim naopak právě alkohol způsobil jejich nesnáze.

Ať už jde o „ironmana“ a neúnavného sportovce Honzu (O. Malý), spiritualistu Milana (J. Dušek), který tvrdí, že je vyslancem z jiného světa, nebo Jarmila (J. Maryško), který hrával v gay pornu. Přes vzájemnou rozličnost všech pacientů je však současným středobodem jejich životů právě alkohol. A příběhy a cesty k závislosti těchto lidí se rozhodne Josef z filmu Úsměvy smutných mužů zpracovat pro svou novou knihu, a s její pomocí si i ukrátit čas v léčebně. Po nějaké době Josef z léčebny odchází a vrací se za svojí ženou a dvěma dcerami. Bez soudružnosti s ostatními pacienty a bez dohledu lékařů ale mezi ním a alkoholem stojí již jen jeho vůle, jež bývá velmi vratká...

Film Úsměvy smutných mužů můžete sledovat 3. 11. 2019 od 20,05 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Úsměvy smutných mužů:

Úsměvy smutných mužů
Úsměvy smutných mužů
Úsměvy smutných mužů
Úsměvy smutných mužů
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !