Nový kulinářsko-cestopisný cyklus Vůně albánské kuchyně s Miroslavem Donutilem 5. díl přibližuje prostřednictvím herce Miroslava Donutila a režiséra George Agathonikiadise albánskou kuchyni a zároveň seznamuje s místní historií i místopisem (Premiéra).
Na pstruží farmě se dovíme, k čemu se používá nádoba zvaná sač. Vesnice Borov tragickou historií připomíná osud českých Lidic. Zastavíme se ještě jednou v Korči, kde nám připraví pitu a zapékané dršťky. V Korči dále hovoříme s pravoslavným knězem o vztahu Albánie k církvi.
Na pstruží farmě se dovíme, k čemu se používá nádoba zvaná sač. Vesnice Borov tragickou historií připomíná osud českých Lidic. Zastavíme se ještě jednou v Korči, kde nám připraví pitu a zapékané dršťky. V Korči dále hovoříme s pravoslavným knězem o vztahu Albánie k církvi.
Setkáme se s malířem ikon Dokosem Sotirem. Imám mešity v Korči se rozpovídá o Iljaz Bej Mirahorim,
jenž v 15. století povýšil Korčuz osady na město. Vůně albánské kuchyně s Miroslavem Donutilem 5. díl Končíme návštěvou malé, ale o to půvabnější sýrárny v horách.
jenž v 15. století povýšil Korčuz osady na město. Vůně albánské kuchyně s Miroslavem Donutilem 5. díl Končíme návštěvou malé, ale o to půvabnější sýrárny v horách.Vůně albánské kuchyně s Miroslavem Donutilem 5. díl můžete sledovat 5. 2. 2020 od 21,20 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize
Hrajte s námi SUDOKU online !
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Jiří Lábus v komedii Milion
Květina Vánoc - Vánoční hvězda












